baliktasarim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
tek videosunu izledikten sonra bu kanıya varmış olsaydım belki biraz hak verirdim size ancak yıllardır twitter'dan takip ediyorum, videolarına, katıldığı tv programlarına da denk geldikçe bakıyorum ancak gerçekten anlattığı şeyler çok basic şeyler olmasına rağmen böyle üstten üstten vah beni kimse dinlemiyor, ah şöyle hata yapıyorlar edasıyla kendini parçalaması çok fake geliyor hocam. samimi bulmadığım için de sevemediğimi söyledim. akademik ünvanına ya da bilgisine laf etmedim ancak paylaştığı çoğu şeyi çay ocaklarında da dinleyebilirsiniz. hayırlı geceler
Sen adamın üniversitede dersine girdin mi hocam?
Orada yeterince komplike anlatıyordur ama televizyona çıkınca elbette basic anlatacak.
Çok karmaşık ekonomik konuları çok basic anlatabilmek de uzman işidir.
Yani adam televizyona çıktığı zamanda akademik show yapmıyor sıradan vatandaşın anlayacağı şekilde konuşuyor.

Özgür Demirtaş'ın egosuna bakıp gıcık olanların asıl sorunu kendi egolarıyladır.
Yani bir adamı yukarıdan bakıyor olması sizi rahatsız ediyorsa bu sizden kaynaklanıyordur.
Ben ekonomi konusunda ÖZgür Demirtaş ile yarışacak bir eğitime akademik kariyere sahip değilim ekonomi konusunda bana yukarıdan bakabilir.
Ben Özgür Demirtaş'ı egosuyla, tavrı ile değil bilgisi ve anlattıkları ile yargılarım.
Adam son derece basic şeyler anlatıyor diyorsun ama bu ülkenin iktidarı bu kadar temel ekonomik kavramların tersine gidiyor.

Bu ülkenin iktidarı 2 ile 2 yi toplayıp 5 yapmaya çalıştığı için adam sürekli 2 artı 2 toplamda 4 eder demek zorunda kalıyor.
Bu ülkenin medyası iktidar eliyle kasıtlı olarak yalan söylediği için adam en temel ekonomik kavramları tekrar anlatmak zorunda kalıyor.

Özgür Demirtaş arkadaşımız değil, akrabamız değil.
Bu adamı egosu büyük diye engellemek aslında sizin ortaya ego koymanız demektir hocam.
Adamı takip edersiniz videolarında size hitap eden bilgi varsa alırsınız.
Yok adam sizin düzeyinizin altındaki halka hitaben konuşuyorsa bu bilgilere sizin ihtiyacınız yoksa takip etmezsiniz.
Ama koca bir ekonomi profesörünü çok basic şeylerden konuşuyor diye eleştirmek doğru değil.
Daha derin ve detaylı analiz istiyorsanız bu adam o işi ücretli veriyor.

Ama alanında uzman bir insanı ve bilimsel olarak doğru konuşan bir insanın egosunu eleştirmek bizim toplumumuzda var.

İnsanların ne söyledikleri ile ilgilenmek lazım karakteri ile değil.
Olguları fikirleri tartışmak lazım, olayları ya da kişileri değil.

Biraz ekonomik okur yazarlığı olan bir adam emeklilik fonlarını ve birikimlerini Özgür Demirtaş'ın temel analizlerine göre yönlendirmesi kazanmasını sağlar.
Çünkü adam makro ekonomik analizleri iyi yapıyor.