griffinn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
https://www.open.online/c/fact-checking/

Keşke bu proje gibi projelerimiz olsa ; İtalyanca bilemiyorum ki öğrenmeye çalışsam etkin kullanamayacağım bir dil .
İngilizcem var evet ama İtalyanca ? Coğrafyam gereği ihtiyaç duyduğum bir dil değil .

Türkiye'de gerek avukatlar ; gerek adli soruşturmacılar en azından gönüllü de olsa böyle bir proje yapsalar ve böyle bir projede aktif olarak gönüllü görev alsalar da
Yüz tane ayrı ayrı insan sırf bir haber için ayrı ayrı araştırma yapmasa ; Projeleri fonlanabilir bile . Bu sayede insanlar zamanlarını harcamak ve hiç bir şey elde etmemek durumunda kalmazlar . Onlar da gönüllü olarak çalıştıkları projede belirli miktarlarda fonlanarak ihtiyaçlarını karşılamış olurlar .

Çünkü sen gerçeği yani hakikati olgu olarak öğrenirsin ; ama bunun için belki saatlerini haftalarını verirsin . Muhatabına kesin ve net şekilde aktarırsın o da seni sürekli yalanladıktan sonra kabul etmek zorunda kalır ve sonra da hiçbir şey olmamış gibi kendi bakış açısından bunun olmasının elzem olduğu fikrini savunmaya başlar . Yani bu sürer gider .

Bu sayede yalan haberlerin ve saptırmaların önüne geçerek ; yaratacağı tahribatları engellemiş oluruz diye düşündüm ben .
Hocam bu tür projeler genelde emperyalizm tarafından fonlama yöntemiyle bağımlı hale getiriliyor. Türkçe teyit .org var benzer bir işlevi üstleniyor. Destekleyen sosyal medya devleri var, fonlayan birileri var.