SEOmuhendisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Size sorum şu, bu aracı kullanmadan önce:
  • Backlink gelen sayfaları detaylı analiz ettiniz mi?
  • Reddettiğiniz sayfaları hangi kriterlere göre belirlediniz?
    • Hiç bir inceleme yapmadanezbere semrush toxic raporu mu yüklediniz?
    • Yoksa bu sayfaları external link durumu, title ve içerikleri, domain otoritesi, link rel etiketi, anhcor texti vs. gibi çeşitli kriterlere göre değerlendirdiniz mi?

Eğer böyle bir detaylı analiz yapmadan üstün körü bir inceleme ya da hazır bir çıktı ile işlem yaptysanız, demek ki aracı yanlış kullanmışsınız.

zararlı link çalışması yaptıgım müşterilerde, öyle şeylere şahit oluyorum ki, adam ne var ne yok reddetmiş, "ekşisözlük, wikipedia vs" backlinkini reddeden dahi gördüm.

Disavow aracındaki uyarıya dikkat çekiyorum:

"
Bu gelişmiş bir özelliktir ve çok dikkatli kullanılmalıdır
Yanlış şekilde kullanılırsa sitenizin Google’ın arama sonuçlarındaki performansına zarar verebilir. Geri bağlantıları sadece sitenize işaret eden önemli miktarda spam, sahte veya düşük kaliteli bağlantı olduğunu düşünüyorsanız ve bağlantıların sizin için sorun yarattığından eminseniz reddetmenizi öneririz."

Malesef bu aracın ciddiyetini bilmeden, insanlar bilgisayarda mayın tarlası oynar gibi bodoslama kullanıyor, o nedenle de geri tepiyor.
Uzun süredir sitelerle uğraşan biriyim tabiki gidip faydalı linkleri reddetmedim.Spam siteleri reddettim hepside yabancı sitelerdi zaten.