Arkadaşlar Merhaba;

Anlatacağım olay çok yakın bir akrabamın başına geliyor. Forumda çoğu arkadaşın bu taktiğe kanmayacağını biliyorum ancak, özellikle orta-üst yaş grubu tanıdıklarınızı uyarmanız için söylüyorum. Akrabamın eğitim seviyesi iyi ancak, iyi niyetli bir insan olduğu için kanmış. Cana geleceğine mala gelsin mantığı ile avukata vererek şikayetlerini bildirdiler.

Akrabamın 2 tane küçük kızı var ve zamane çocukları olarak ebeveynlerinin telefonlarında çok vakit geçiriyorlar. Yükledikleri bir uygulamadan öncelikle mobil bankacılığa sızarak 1000 tl gibi küçük bir vurgun yapılıyor. 1-2 saat gibi bir süre içerisinde banka yetkilisi (0850' li numara) gibi arayarak, hesaplarında işlem gerçekleştiğini ve teyit amaçlı aradıklarını söylüyorlar. O anın paniği ile hesap sahibi akrabam (kendileri aşırı tutumlular. aşırı derken baya aşırı hayal gücünüz yetmez. O yüzden para kaybı tüm şalterleri ve mantığı kapatıyor) bir güzel inanıyor. Kendini yetkili olarak tanıtan (diksiyonu düzgün bir bayan) güvenlik amaçlı hesapları kapatıp, yeni hesap açılacağını o yüzden gelen onay kodlarını kendisiyle paylaşmasını söylüyor. Gelen onay kodları karşı tarafla paylaşılıyor. Hesapta bulunan bakiyenin yanında; ön onaylı kredi, kredili mevduat bakiyesi v.s. toplam 90.000 TL'lik bir transfer gerçekleşiyor. Akrabam bizi arıyor ve hesabımdan 1.000 lira çekmişler dolandırıcılar. Bankadan aradılar kadın çok kibardı, çok yardımcı oldu saolsun diyerek durum bilgilendirmesi yapıyor. Annemin konuşmasını duyarak telefonu aldım ve beraber hesaplarını kontrol ettiğimizde kendisi şoka uğradı. Bankaya itirazlar yapıldı ancak haliyle banka ilk çekilen küçük tutar hariç kendi sorumlulukları olmadığı için iade yapmıyor. Durum hemen avukatla beraber savcılığa bildirildi. Kendi yaptığımız soruşturmayla transfer yapılan hesapların kiralık olduğu ortaya çıktı. Arayan numara servis dışı.

Dediğim gibi forumda çoğu arkadaş bu numaraya kanmaz diye tahmin ediyorum. Ancak orta-üst yaş grubu tanıdıklarımız bu tarz yöntemler için müsait diye düşünüyorum.

İyi forumlar herkese.