Stresten uzak dur mu?
Yediklerimiz yada içtiklerimiz bile stres seviyesini ciddi oranda etkileyen faktörler. Sadece çalışma hayatı yada günlük yaşam temposu bile birçok önemli faktör. 2022 yılındayız ve stresten uzak dur diye 3-5 mesaj görünce şaşırıyorum. Egzema, sedef vb. için bu stres denilen kavramdan uzak durmak imkansız. Strese zaten söylediğim gibi yediğimiz yada içtiğimiz bile etki eden şeyler.
Ben genel ve çok bilinmeyen çözüm yolları yazayım yada en azından burada şuana kadar gördüklerim içerisinde.
Egzema ve sedef gibi cilt rahatsızlıları için en iyi doktora da gidilse en ince detayları ile analizde edilse, ilaç pazarını ayakta tutmak için en önemli kozlardan birisi kanser tedavisi ve cilt hastalıkları. Doktorların %99u zaten kortizonlu krem verip gönderiyor, bunu zaten artık herkes biliyor. Kortizon kaş yapayım derken göz çıkaran ve deriyi inanılmaz incelten, beyine bile etki yapan bir şey. Bu yüzden ben gittiği 4 doktorun önünde yazdıkları reçeteyi yırtıp attım.
Yapabilirseniz; Dalin şampuanla yıkanın, duşunuzu alın. Vazelin kullanın, özellikle kuruyan yerlere, her aklınıza geldikçe. Kaşımamaya özen gösterin. Ve her sabah aç karnına 1 bardak su ile seyreltilmiş "doğal, orijinal" elma sirkesini 1 yemek kaşığı ile kullanın.
Egzema geçirgen bağırsak sendromuna ait bir rahatsızlık. Bu yüzden süt/süt ürünleri, yumurta ve tavuktan uzak durmanızı şiddetle öneririm. Elma sirkesi ve bu besinlere dikkat etmeniz bile, hızlı çözüm yollarından birisi. En azından ciddi oranda artmasını engeller. Kahve, kola gibi içecekler karaciğeri de çok yorduğu için vücud toksin atımını geç yapıyor. Bu yüzden ne olursa olsun hayatınızdan çıkarın. Kahve kola yasak.
7 milyar insanın, dil ve parmak izi bile birbirinden farklı iken size şu krem yada şu iğne işe yarar diyemiyorum. Genel tedavi bu tarz hastalıkta pek çözüm yolu değil. ABD'de 4 dozluk sedef-egzema aşısı var fakat sadece ABD üzerinde onaylı. Belki bir gün her şey yolunda giderse, aşıyı deneyebilirsiniz. Adını hatırlamıyorum, muhtemelen araştırınca çıkacaktır yabancı kaynaklarda.