Ukrayna'da yaşıyorum hem de Türkiye'de. Eşim ve çocuklarım Ukrayna vatandaşı ve Türk vatandaşı. Putinin komedyen diye alay ettiği Zelenski, ona inanmayan herkesi kendine inandırdı. Bu savaşa inandırdı. Ukraynaya kurtarabiliriz dedi.
Yurtdışından gönüllü sayısı binleri bulan yabancılar Ukrayna için savaşmaya gidiyor. Yurtdışında olan çalışan Ukraynalı gençlerden geri dönenler var. Eşimin eniştesi 62 yaşında 19 yaşındaki oğlunu alıp savaşa gitti. Sığınaklarda erkek sayısı azalıyor, bakın birinci ağızdan söylüyorum, gönüllü askere kayıt yaptırma merkezlerinde devasa kuyruklar var.
İlk zamanlar Ukrayna dayanamaz nasılsa diye yardım göndermeyen ABD ve BM baktılar ki Ukrayna direniyor maddi ve techizat yardımına başladı.
İlk gün yazmıştım sanırım, herkes Zilenskinin sonunu beklerken, dünya Putinin sonunu da izleyebilir. Ben her türlü işgale karşıyım, Ukrayna sınırları 1991 de çizilmiş bir ülkedir ve Ukraynalı halkındır. Bugün bile kaybetse Zilenski, tarih Putini zafer kazanan lider değil kendi gibi Slav ırkını öldüren katil olarak anacaktır.
buradaki rus arkadaşım , Ukrayna'da yaşayan ruslara kötü davranıldığını baskı yapıldığını ve uyarılara rağmen devam edildiğini söylüyor. Bunun sonucu bu oldu diyor.
bu konuda ne düşünüyorsunuz?