mertinko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Haklısınız ama işin diğer boyutu ise şöyle ki biri sözde r10 üzerinde çok güvenilir birinin profilini atıyor ve bir anlık dalgınlıkla güvenip ticaret yaptığınızı düşünün. Sözde bu kişi r10 üzerinde profili verilen kişi çok güvenilir evet ama satış yaptığınız kişinin bu olup olmadığını sormak için mesaj attınız ve kişi de derse hayır ben değilim numara vs. bana ait değil diye cevap aldınız ve o an düzenbazlığa uğradığınızı anladınız.
Bu bahsettiğiniz dolandırma yöntemini zamanında buradaki çoğu kişi yaşamıştır. Ben de bunlardan biriyim. Bunun için kendi önleminizi oldukça basit bir şekilde alabilirsiniz. Kişi zaten sizin numaranızdan whatsapp üzerinden size ulaşacaktır. Böyle bir durumda r10'daki hangi profil olduğunu öğrenip, ardından da o kişiye ''şu numaralı kişi siz misiniz? Oradan bana böyle bir mesaj geldi ve ticaret durumu söz konusu'' diye ufak bir mesaj atmanız yeterlidir. Eğer r10'daki kişi o profilin sahibi değilse, zaten direkt olarak sizi uyaracaktır.

Ha derseniz ki, r10'daki birinin hesabı çalınmışsa eğer? İşte orada da bahsettiğim ''tüm korumalara sahip profil'' devreye giriyor. Mesela ben r10 şifremi bilsem bile, telefondaki anlık değişen kodu girmeden sisteme giriş yapamıyorum. Bu arada ticaret ciddi bir olaydır, dalgınlığa asla gelmemeli. Eğer böyle bir bahanemiz olursa, bu tarz hırsızların da önünü açarız.