genç arkadaşlara tavsiyem neye merakları varsa neyden keyif alıyorlarsa o yolda ilerleyip kendilerini geliştirsinler tasarımsa tasarım yazılımsa yazılım mobilse mobil seo ise seo bakın ben kendim yazılımcıyım hem yazılım şirketinde çalışıyorum hem freelancer'im bunu nasıl yapıyorum zamanında çok kafa patlattım bunaldım sıkıldım ama yılmadım çabaladım öğrendim bilgim tecrübem var yıllardırda üzerine katarak gelişiyorum kimse ben tamam oldum diyemez sürekli güncellemeli kendisini. Yaşınız genç 18-19 yaşında zehir gibi gençlersiniz şurda hırs yapıp azim edip 3-5 yıl kafa patlatsanız 25 yaşınıza geldiğinizde para kazanmak için çabalamazsınız aranan adam olursunuz çünkü ne iş olursa olsun işini kaliteli ve düzgün yaparsan para kazanmama gibi bir ihtimalin yok her türlü kazanırsın birde dol4ndırıcı tarzın da değilde insanları memnun etmek ve aldığınız paranın hakkını verecek şekilde ilgili biri olursanız maddi yönden zorluk çekmezsiniz geleceğiniz de de hayatınızı kurtarırsınız. Zor bişey değil her yaptığınız iş her izlediğiniz tutorial eğitim ve en basitinden geliştirdiğiniz projeler tasarımlar şuan size para kazandırmasa bile ilerde para kazanabileceğiniz işler haline gelecektir sadece biraz sabır ve azimle mantığını kavrayıp birazda bilgi birikimi yapmaktır. Herkese hayırlı işler diliyorum