Bende şöyle düşünüyorum kendi fikrimi söyleyeyim suriyelilerin en yoğun olduğu bölgedeyim hatta bizim kadar onlarda var.Diğer yazan arkadaşlar hangi şehir merkezindeler bilemiyorum.
Öncelikle Allah"ın yer yüzünde bize bahşettiği emanet ettiği toprakları sahiplenmek çok yanlış diye düşünüyorum bugün almanyada avrupanın bir çok ülkesinde nasıl vatandaşlarımız varsa ve o topraklarda yaşıyorsa bizim ülkemizde de herkes yaşabilir diye düşünüyorum.Suriyeliler savaştan kaçıp geldi ukranyada da en az onlar kadar kaçıyorlar kaçmak olarak görenler için diyorum,bizim vatandaşlarımız ozamanlar avrupaya neden gidiyordu bilenler vardır,kaçak gidip yakalandığında Türkiye"de terörden kaçtım veya terör mensubuyum Türk devletinden kaçtım diyorlardı, bir çoğu tabi çalışmaya gidenlerde vardı ekmek parası diye yani ortada bir savaş yokken kaçıp gittiler hiç biride gelmedi dahada gidiyorlar.
Benim Suriyeli kiracım var kirayıda arttırmıyorum çünkü durumları yok 5 yıldır oturuyorlar ondan önce türk vatandaslarımız oturdu hepsi ya kirayı ya elektriği birşeyi takıp gittiler mesele dürüstlükse,burada bütün işciler suriyeli hatta suriyeliler olmassa bu işleri kim yapacaktı acaba diye düşünüyoruz.Hiç birinden zarar görmedik, haa nargile için yok mu parklarda var,serseri olan var her ırkta her millette olduğu gibi pire için yorganı yakmaya gerek yok.
Benim anladığım kadarı ile hani bizde olsa gitmeyiz diyoruz ya evet cidden coğumuz gitmeyiz bende gitmem çünkü bizim taşınmazlarımız var iç güdüsel olarak kardeşimize bırakmak istemediklerimizi düşmana bir metresini bırakmayız ve anladığım kadarı ile suriyelilerin orada hiç birşeyleri yokmuş, herşey devletin veya birilerinin yani evde üzerlerine giyecekleri birşey aldıkllarında olay bitiyor dikili ağaçları yok,hatta farkındaysanız bu ülkede de aynısını yapmaya çalıştılar o şehirden bu şehire göç edip duruyorlar ve şimdi devlet farkına vardı ve artık adres güncellemesi istedi herkes yerinde kalsın diye bir proje yapıyorlar.Yani kısacası bende ülkelerini benimsememişler sahiplenememişler bizde ev,arsa,tarla,bahçe atalarımızdan kalan veya birşeylerimiz var yani olmayanlarımız için ha bu şehir ha diğer şehir veya başka bir ülke farketmiyor gidiyorda yani iyi bir yaşam için bu suriyelilere özgü birşey değil diye düşünüyorum.
Ve nacizene şunuda belirtmek istiyorum evet araplar şöyle böyle diyenler var peygamberimizin "Ben arabım ama arablar bende değil" (aslı;ben arabım her arap ben değil) gibi yanlış söylemleri olabilir.Ama Cennet dili arapçadır,peygamberimiz arabdır ve belki onlar gelmemiş bize gönderilmiştir diye düşünüyorum.