yoncu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Büyük saldırılarda kendiniz çözüm üretmeniz pek mümkün olamaz, ücretsiz olsun diyorsanız cloudflare kullanabilirsiniz. ucuz olsun diyorsanız yöncü sitemizden yıllık 50-200 TL arası bir host alarak korumadan ücretsiz faydalanırsınız. Sunucu kullanayım veya host farklı firmada olsun derseniz de aylık 50 TL yöncü den koruma paketi satın alırsanız da 100% garantili bir engelleme alabilirsiniz. Bunun haricinde bir çözüm biraz zor. Yani şöyle düşünün siz sunucunun veya yazılımınız üzerinde engellemek istiyorsunuz ama gelen saldırılar zaten sunucu internet hattını veya web servisini kapasitesini doldurarak donduruyor, yani engelleseniz de size kadar saldırı gelmiş oluyor bu nedenle size kadar gelmemesi için öncesinde engelleyecek cloudflare veya yöncü ddos koruma paketleri gibi bir harici servis kullanmanız gerekir.
Çoğu arkadaşa yöncüyü sordum, forumda da korumanız hakkında ufak bir araştırma yaptım fakat görünüşe göre pekde iyi değil korumanız. Buarada Postumdaki 'Not' da nasıl kendime ait bir koruma yapabilmem için, konunun o amaçlı açıldığını ve boşuna reklam yapmamanızı söylemiştim, tekrar okursanız sevinirim. Teşekkürler.