Son zamanlarda intih*ar konuları açılıyor. Niye açıyorsun iz bırakmak için mi? Yoksa bir şeyler alıp vole vurmak için mi?
2 aylık üye intihar konusu açıyor. Önce borç istediği bir konu açıyor sonra intihar tabi. Ya kardeşim tanımadığın adam sana niye borç versin anlamıyorum ki!
Özellikle genç arkadaşlar, borç isterken niyetiniz halis olsa bile kimse size borç veya hibe vermez. Burası kurtlar sofrası, kimse kimseye güvenmek zorunda değil.
İlk şirketimi 2017de kurdum, uni öğrencisiydim. Dolar kuru 4tl iken 20.000 tl battım.
Şirketin bağkur primini sübvanse etmek için kyk öğrenci kredisi aldım ordan da 20.000 üstünde battım.
Okul notları 2 sene düşüş yaşadı.
Noldu?
40.000 zarar ettim. Kimseden para istemedim. Makine gibi çalıştım. Her işi yaptım. Borçtan kurtuldum, ayaklarımın üstünde durdum. İntihar etmeyi aklımdan bile geçirmedim, kimseden borç istemeyi geçtim yukarıdaki zarardan bir iki arkadaşım dışında kimseye bahsetmedim. Bu benim hikayemdi.
Şimdi "yok intihar edeceğim, yok bana borç verin" laflarını bırakın. Üç kağıt peşindeyseniz zaten sizi insan yerine koymuyorum ama niyetiniz halisse de kimse size bir şey vermek zorunda değil. Çalışıp borcu temizlemek zorundasınız. Sonra da sizi bu borca sokan her neyse onla olan ilişkinizi kesmek mecburiyetindesiniz.