digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Söylediklerini anladım hocam.
Sen sivilleri kurtarma derdindesin.
Ama işgale uğrayan bir ülkede sivil yoktur.
Biz her türk asker doğar derken diğer ülkeler disko disko partizane diyor sanıyoruz.
Ukraynadaki kadın erkek siviller bugün orduya gidip silahlanmaya ve direnişe katılmaya çalışıyor.
Çok yakın bir arkadaşım var Ukrayna'da genç bir kız ve sistem analisti olarak çalışıyordu.
Kardeşim gibi severim ve 12 senedir ona sestra ya da bacım derim o da bana abi ya da brat der.
Bu kız bugün kız kardeşi ile birlikte bir silah deposunda askerlere silah hazırlıyor, barış zamanı da annesi ve kardeşi ile birlikte Ukrayna ordusu için gönüllü işlerde çalışıyordu.
Yani senin siviller tahliye edilsin fikrin temelsiz bir fikir.
Hem savaş koşullarında köprüleri yolları vurulmuş bir ülkede bu kadar insanı tahliye edecek lojistik imkan olmaz.
Hem de bu insanlar tahliye edilmek mi istiyorlar yoksa Rusya'ya karşı direnmek mi istiyorlar diye hiç kendine sormadın.

Bu kısmı da sana bilgi olarak yazıyorum.
Donbas ve Lugansk'taki ayrılıkçılar milliyetçi Ukraynalı nüfusu temizlediler.
Donbass ve Lugansk'ta yaşayan be Rus yanlısı olmayan herkes kaçmak zorunda kaldı.
Ve bir daha asla geri dönemediler.
Ukraynalılar bugün bulundukları yerleri terkederlerse ve Rusya kazanırsa bir daha ülkelerine dönemezler.
O yüzden senin dediğin gibi şehirleri boşaltıp Rusya'ya altın tepside sunmak idealistlik değildir.
Sorunda bu zaten TRİBALİZMİ VE POPÜLİZMİ ZOOLOJİK GÜDÜLENMEYİ BU KADAR ŞİDDETLE UYGULAYIP ENTROPİYİ KATLAYA KATLAYA ARTTIRIR İSEN .
Karşı tarafın ne ara kompulsiyona yani eyleme geçeceğini tam olarak bilemezsin .

ÖYLE AKILLICA VE LİDERCE SAVAŞÇI OLARAK SAVAŞACAKSIN Kİ DÜŞMANIN SANA KARŞI ENTROPİYİ DÜŞÜRMEYE BAŞLAYACAK SENDE DÜŞÜRECEKSİN .

MÜZAKERELER VE DİPLOMATİK GİRİŞİMLER + BU DURUMDA SALDIRMAZLIK ENTROPİYİ DÜŞÜRDÜKÇE DÜŞÜRECEK UNSURLARDIR .

UNUTMA ZAMAN GEÇTİKÇE SİSTEMLİ VE SÜREĞEN ŞEKİLDE DEVAM EDEN BİR ENTROPİ düşmesi VARSA BAK ALTINI ÇİZİYORUM BUNU KESİNLİKLE HERKESİN BİLMESİNİ İSTİYORUM BU ÇOK ÖNEMLİ BİR BİLGİDİR .
ŞAKA YAPMIYORUM BU ÇOK ÖNEMLİ BİLGİDİR HAYATTA HER İŞİNİZE YARAR .

@digiklan; LÜTFEN BU BİLGİYİ ÇOK İYİ DÜŞÜNEREK ANLAMAYA ÇALIŞ ÇÜNKÜ BU BİLGİNİN ÖNEMİ ÇOK ÇOK ÇOK FAZLA .

Eğer zaman geçtikçe süreğen ve sistemli şekilde devam eden ENTROPİ DÜŞMESİ varsa bu taraflardan GÜÇLÜ OLANI anlaşmaya zorlar bir baskı unsurudur .
Şaka değil gerçekten bak bu bilgi çok önemli bir şey : Unutma zaman geçtikçe süreğen ve sistemli şekilde devam eden bir entropi düşmesi taraflardan güçlü olanı anlaşmaya ve uzlaşmaya zorlar .

Bu sürece geldiğin zaman ; Elindeki yumuşak gücün çok etkili olması gerekir . Bu yumuşak güçle tehdit edeceksin ama uygulamayacaksın .
Tehdit karşı tarafın süreci nasıl götürdüğüne göre kendiliğinden şekillenecek bu durumda diplomasi masasında her daim bu pozisyonda olan kazanır kazandı .

Şehirleri altın tepside sunma falan değil . Öyle kadın çocuk kalkan yaparsan ENTROPİ artar zaten . HELE iki tarafın bunda bağı varsa kız alıp kız vermişse gibi düşün .
YANİ her iki tarafta da BİRİNCİ İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ DERECE AKRABALAR İŞİN İÇİNE GİRİYORSA entropi daha da artar yani .

O yüzden etkin ve doğru mücadele için ; SAVAŞ savaşı bilenlere yüksek bir özveri ile yapılırsa .
İşte o zaman ENTROPİ BOŞALMASI fazla olur . ÇÜNKÜ KADIN ÇOCUK SİVİL ENTROPİ BOŞALDIKÇA ARTTIRIR BOŞALDIKÇA ARTTIRIR ARTIK NASIL KONUŞUYORUM FARK ETTİYSENİZ .
bu yüzden ENTROPİYİ TAM MANADA BOŞALTACAĞINIZ İÇİN

ASKERİ UNSURLAR BİRİ BİRİYLE KAPIŞIR .

Buradan siz entropiyi düşürünce ve dirençli çıkınca işte o zaman masada sağlam bir kozla çıkarsınız karşılarına .