ttnetdc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar, Herkese geçmiş olsun, sorun giderildi, başından sonuna veri merkezinde bulunduk, sorunun kaynağı belirlenmesi kısa sürdü, arızanın giderilmedi tarafında çok hızlı elektrik ekibi geldi işlemleri yapıldı bu bölümde oluşan arıza tekrarlanmaması için gereken aksiyonlar alınacaktır, firmamızın alt yapısında arıza çıkmadı, elektrik kesintisi hiç kimsenin ön göremeyeceği bir durum planlı bakıma alınması da pek mümkün olmuyor, bu kaçıncı diyeceklerinizde olacaktır bizde böyle olsun istemezdik...

Enerjinin verilmesi ile sistemlerimiz otomatik çalışmaya başladı. hata veren bir sistem bulunmuyor.

Saygılarımızla...
Selamlar;

Veri merkezleri için en önemli kısım elektrik zira sunucuların açılmama riski çok fazla ve elektrikle ilgili problemlerin ön görülememesi gibi bir durum olamaz. N+1 sistemler, UPS, Jenaratör bir sürü bu işin önlemi, çözümü var ki ben forumda da olan bazı datacenterların düzenli olarak elektrik sistemlerini test ettiklerini failover testleri vs yaptıklarını takip ediyorum. Açıkçası benim en çok takıldığım kısım ana beslemeye kısa devre yaptıran kabin beslemeleri açıklaması. Kabinler ile ana besleme arasında sigorta bir kontrol mekanizması yok mu? Ya bize eksik hatalı bilgi verildi yada içeride ki teknoloji milattan önce kaldı takip mekanizması yok arıza çıktıkça farkedilip sorun gideriliyor.

5 yılı geçti sanırım bizim sunucular DGN'de ama bu olaydan sonra biz en kısa sürede taşınmak üzere planlamalar yapmaya başladık. Bazı hatalar kabul edilebilir ancak yaptıkları açıklamaya istinaden böyle bir hata bence kabul edilemez.

Umarım bir daha böyle birşey yaşamazlar.

İyi akşamlar