Forumda özellikle son 2 aydır bu konuların çok fazla açılmaya başladığını gözlemledim. Ben bir motivasyon konuşmacısı, psikolog vb. bir meslek erbabı değilim. Sadece kafasında bu düşünce bir yerlerde olan arkadaşlar için 1-2 kelam etmek isterim.
Öncelikle şöyle söyleyeyim, her sağlıklı insanın dahi kafasına zaman zaman bu konu gelir. İnsan doğası gereği varoluş sancısı çeken bir tür olduğu için, ne kadar güçlü, ne kadar mental sağlığımız üst düzey olursa olsun hayatımızda çok büyük bir olumsuzlukla karşılaştığımızda "Acaba ölsem daha mi iyi olurdu?" sorusunu kendimize yöneltiriz. Bu düşüncenin aklımıza gelmesi normaldir, bunun için kendimizi yadırgamamalı, aksine düşünme yetimiz olduğu için kendimize teşekkür etmeliyiz lakin iş "kafaya takılıp bu düşünceyi sürekli düşünmeye" varıyorsa ortada bir sıkıntı var demektir.
Bunu istemenizin sebebi, hele hele Türkiye'deyseniz ekonomik sıkıntılar, aile içi problemler, utanılacak ya da kınanılacak bir durum içinde kalma vs. herhangi sebep olabilir ama şunu bilin ki her ne olursa olsun siz burdan göçüp gidince o durum DÜZELMEYECEK.
Borcun varsa bu borç ailene kalacak güzel kardeşim. Aile içi bir sorunsa, senin dert ettiğin problem senin varlığın olmadan, senin duygu-düşüncelerin olmadan o problem çözülemeyecek. Utanılacak bir şey yaptıysan ya da maruz kaldıysan bu dünyada sadece senin başına gelmiyor. Bu travmalarla yüzleşen senin gibi emin ol milyarlarca insan var. Kimi senin gibi bir ruh hali içinde, kimiyse bu travmaları bir hayat dersi gibi görüp kendini bundan tamamen soyutlayarak hayatına yeni bir sayfa açma peşinde. Sen ikinci gruptan ol da bundan yıllar sonra bu hallerini hatırlayarak gülüp geç olur mu?
Dışarıdaki aç kedinin, ilerde doğacak güzeller güzeli kızının, beraber koşup oynadığın ilkokul arkadaşının, sen olmadan hayatı zindan olacak anneciğinin, daha askerliğini yapmamış erkek kardeşinin, kaç yaşına gelirse gelsin ürkek bir kız çocuğu olarak kalacak kız kardeşinin, hatta benim bile sana ihtiyacım var ulan. Dertleşecek, düşünme yetisi gelişmiş her insana ihtiyacım var. İnan ki sen olmasan kendi dünyamda boğulur giderim. Bizi tek bırakma olur mu? Seni seviyoruz ❤
Ayrıca konu ekonomik sıkıntıysa hiçç kafana bile takma gül geç. Aha bu konuyu açan kardeşinin, işleri nasıl berbat edip tekrar 3 ayda düzelttiğini
buraya tıklayarak okuyabilirsin. Kendine iyi bak e mi?