karikaturname adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konunun uzmanı değilim hocam, ama azçok takip etmeye çalıştığım kadarıyla çıkardığım sonuç şu;
Hava savunma sistemleri üreten ülkeler en ileri savunma sistemini hep kendisine saklıyor, sonra eskiyen, daha az güçlü savunma sistemlerini de başka ülkelere satıyor. Mesela Rusya S-500 hava savunma sistemini geliştirdiğinde kendi ülkesinde bunu kullanıyor ama diğer ülkelere s-300 ve s-400 savunma sistemlerisatıyor. Aynı Rusya s-500 sistemini üretirken aynı zamanda s-400 sitemini delecek saldırı araçlarını da geliştirmiş oluyor. Aynı şey ABD-NATO tarafı için de geçerli. Sonuç olarak, sen istediğin kadar sava savunma sistemi al, sana satan kişi o sistemi delecek silaha sahip oluyor. ABD ve Rusyayı "güçlü" yapan şey de bu üstünlük diye düşünüyorum.
Kısmen doğru ama şuda bir gerçek ama yanlış. Evet Rusya sistemin açıklarını biliyor olabilir ancak Ukrayna'da 5 savaş uçağı S-300 ler ile düşürüldü. Dediğin tam olsaydı düşürülemezdi. Kaldı ki bunlar SAVUNMA SİSTEMİ saldırı değil. Saldıran biz olmadıkça bizim için önemi yok ama saldırılan olmamız çok daha yakın diğerine göre bence.

Şu anda Türkiye iyi bir politika izliyor. Hem Ukrayna'yı destekliyor hem Rusya'ya yallah demiyor. Nitekim iki ülke ile çıkarlarımız var. Ukrayna'ya silah satıyoruz, Rusya'dan doğalgaz, petrol ve HSS alıyoruz. Mal gibi hemen olaya atlamamak ortada kalmak her zaman iyi. Kaldı ki burada büyük bir savaş bile kopabilir.