Merhaba,

bugünün anlam ve önemine yaraşır şekilde selamlaşacaksak tüm müslüman alemine Selamun Aleyküm öncelikle. Her ne kadar çok normal bir şey olsa dahi bu ve benzer tarzda konular açmak benim yaptığım bir şey değil normalde ve benim için önemli, ayrıcalıklı. İslami hükümlere uymaya çalışsam, itikadımın sağlam olduğunu düşünsem de ibadetlerden uzak bir yaşam sürüyorum. Dün gece rüyamda bu gecenin kandil gecesi olduğundan bihaber şekilde uyuduğum halde Türkiye' de bazı kesimler tarafından tanınan ve sevilen ünlü bir hocamızı gördüm ve bana tesbih namazı kıl şeklinde bir öğüdü oldu. Ki ne tesbih namanızını biliirim, ne de bu gecenin kandil gecesi olduğunun farkındayım. Bilinç altında etkilenmediğimi düşündüğüm için özellikle paylaşıyorum bu bilgileri, bahse konu hocayı da yakın dönemde izlemediğimi belirtmek isterim ayrıca. Hatırlamadığım bir olaydan, dış kaynaklardan farkında olmadan etkilenmiş olmamın da olası olduğunu farkındayım bu süreçte. Sonrasında gün içerisinde rüyamdan etkilenerek tesbih namazını araştırdığımda İslam' da eşine rastlanmayan şekilde, önceki tüm günahların affedildiği (kul hakkını karıştırmayalım) ve ömürde en az bir kere kılınması gerektiğini öğrendim. Ki bir de böyle mübarek bir geceye denk gelirse bu ibadet ne mutlu. Ayrıca belirtmek gerekir ki, bu ibadet nafile olup Kuran' da geçmemekte, farz hükmü bulunmamakta ve hadislere dayanmaktadır. Gördüğüm bu rüyadan ve özellikle bu gecenin arefesine gelmesinden oldukça etkilendim tabi ki. Bu vesileyle yaşadığım bu olayı sizinle paylaşmış oldum. Herkesin Miraç Kandili mübarek olsun. İstanbul için imsak vakti 06:09, bu vakti iyi değerlendirebilmeniz dileğiyle. Hayırlı geceler.