Arkadaşın üslubu yanlış, ancak bazı güncellemeler gerekli. Yeni güncellenen malum forum şuanda çok daha hızlı r10 neden orası kadar hızlı olmasın? Aynı zamanda sürekli çıkan robot doğrulaması can sıkmaya başladı, r10 siteye fazla kullanıcı girmesini istemiyorsa sunucusunu yükseltmeli sürekli robot doğrulaması çözmekten zeka küpü oldum. Bunları gerçekten soruyorum yoksa çok bildiğimden değil, mesela r10 içinde daha çok aktif kullanıcı olması sebebiyle malum forumdan daha yavaş olabilir. Ben genede yönetimden bu mesajıma bir cevap yada bir aksiyon almalarını bekliyorum.
Yorumu yazıp, gönder dediğimde bile geldi
Farklı sitelerle R10u kıyaslamanız büyük hata diger benzeri platformlarda 1 günde sadece toplam 100-150 mesaj yazılırken

R10da 20.000-30.000 arası mesaj yaziliyor. Diger benzeri platformlarda günde 30-60 yeni konu açılırken R10da günde 3-5 bin yeni konu açılıyor. TC onayı ile her gün yeni kayıt olan kullanıcı sayısı 60-80 arasında.
Anlık olarak gönderilen özel mesajların, arama sistemini kullanımının, gelen saldırıların haddi hesabı yok.. R10 8+ fiziksel sunucu üzerinden çalışıyor maliyetleri 1 milyon TL den Fazla. tüm sunucular nvme disklere sahip.
kısaca
R10 kadar aktif bir forum dünya genelinde söz konusu değil ve hızı gayet iyi. Ağırlık dediğiniz nasıl oluyor sürekli mi? bazen mi? nasıl? bunun detayı gerekiyor bizde, çünkü sayfa yüklenme süreleri 1 saniye altında sürekli kontrol ediyoruz monitöring ekranlarımız var web/mysql günlük, haftalık, aylık herşey kayıt altında, inceliyoruz..