Adamın parasını alıp da sesli sohbet yapmıyor değilim. İlk konuşma anını kastediyorum. Ortada para yok görüşme var. Kimisi saatlerce konuşup görüldü atıp cevap bile vermiyor Bir de hocam lütfen herkesi kendinizle bir tutmayın. Ben 2 işi bir anda yapabilen birisi değilim ki araba kullanırken veya birisiyle konuşurken işlerimi hallediyim. Adam önce referanslara bakar, yapabileceğimi düşünüyorsa detayları konuşur. Benim konuşmamın kalitesine bakarak bunu değerlendirmez.
Aynen öyle hocam hiç beklenmedik anda arıyorlar, ben de sizin yorumunuzdan sonra karar verdim kimseye kendi telefonumu iletmem kolay kolay. Eğer işi ciddiye alıyorsa güzelce oturur beyfendi yazar anlatır. Veya yazmak zorunda değil sesli mesaj bırakır ki ben sonradan bu mesajı tekrar tekrar dinleyip anlayım ki aklımda soru kalmasın. Her iki taraf için de uygun. Ben yazıyım o sesli mesaj göndersin ama kabul etmiyorlar garip

İşte böyle olunca bu müşteriyle baştan iş yapmama kararı alıyorsun.
ek olarak telefonda konuştuktan sonra yapılan işlerin neticesinde sen bunu dememiştin biz böyle anlaşmadık ben bunuda sormuştum v.s. gibi şeyler olabiliyor ama yazılı görüşmelerde böyle bir ihtimal yok.
- ne zaman demiştiniz veya ne zaman demiştim yazışma kayıtlarından hemen kontrol edelim diyebiliyorsunuz ve kafanızda soru işareti kalmadan 2 tarafından içine sinerek çözüm üretiliyor.