TUANAM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Birisinin parasini aliyorsaniz, o kisi ile sesli konusmayi da kabul etmeniz gerekir, ben sahsen sesli gorusemem diyen birine asla is vermem, yazismak demek isi gucu birakip telefona odaklanmak demektir, oysaki sesli konusmada her iki tarafta isi ile mesgul olabilir, ornegin ben kendim bu tur islerimi araba kullanirken sesli sekilde hal ediyorum, araba kullanirken yazismak mumkun olmadigina gore bu gayet normal bir durum, ayrica yazisma ile karsidaki insani analiz etme sansiniz olmaz, ama sesli konusma sirasinda karsidaki ciddiyetsiz konusuyorsa o kisiye o isi vermiyorum.
Adamın parasını alıp da sesli sohbet yapmıyor değilim. İlk konuşma anını kastediyorum. Ortada para yok görüşme var. Kimisi saatlerce konuşup görüldü atıp cevap bile vermiyor Bir de hocam lütfen herkesi kendinizle bir tutmayın. Ben 2 işi bir anda yapabilen birisi değilim ki araba kullanırken veya birisiyle konuşurken işlerimi hallediyim. Adam önce referanslara bakar, yapabileceğimi düşünüyorsa detayları konuşur. Benim konuşmamın kalitesine bakarak bunu değerlendirmez.


Madjal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
benimde çok dikkatimi çeken bir durum bu.
bende aynı sizin gibi düşünüyorum hocam.
ama arayayım anlatayım diyenlere "sesli iletişim yerine yazılı iletişimi tercih ediyorum siz isterseniz ses kaydı atabilirsiniz" diyorum. genelde bu şekilde iş çözülüyor.

wp numaramı (tel no) vermiyorum.
forum dışı pm dışı sadece telegram ve mail ile iletişim kuruyorum.

çünkü zamanında işler hızlı yürüsün diye wp dan sesli görüşmeler çok yaptım numaram oraya buraya dağıldı adam gece 3 te 4 te arıyor müsaitmisin diye dahi sormadan lap diye konuya dalıyor soru soruyor vs.
açmıyorum defalarca arıyor.
ilgisiz satıcı oluyorsun.
gece yarısı saçma sapan bazen ürün veya hizmetle alakası olmayan adamın kafasına takılmış bir konuda açıklama bekliyor garip durumlar.

bazı arkadaşların dediği gibi tercih meselesidir ama benim tercihim bu yönde.
çok büyük işler için tabiki sadece yazışmak yada telde konuşmak yetmez ama bunun sinyalleri var. büyük iş yatıracak adam selam dedikten sonra hemen telefon etsem ben bi derdimi hemen anlatsam peşinde olmuyor. tecrübelerime göre önce iletişime dahi geçmeden ürün veya hizmetleri satın alıp deniyor memnun kalırsa mail atıyor telegramdan yazıyor adamın uslubundan kibarlığından bile kalitesi belli oluyor zaten.
böyle insanlara tabiki iletişim kanalları açık oluyor..

neyse fazla uzattım 2 tarafta birbirine saygı duyduğu ortak bir iletişim yöntemi bulunduğu sürece problem olmuyor. sesimi duyamadı diyede alış veriş yapmayacak varsa kendi bilir )
Aynen öyle hocam hiç beklenmedik anda arıyorlar, ben de sizin yorumunuzdan sonra karar verdim kimseye kendi telefonumu iletmem kolay kolay. Eğer işi ciddiye alıyorsa güzelce oturur beyfendi yazar anlatır. Veya yazmak zorunda değil sesli mesaj bırakır ki ben sonradan bu mesajı tekrar tekrar dinleyip anlayım ki aklımda soru kalmasın. Her iki taraf için de uygun. Ben yazıyım o sesli mesaj göndersin ama kabul etmiyorlar garip İşte böyle olunca bu müşteriyle baştan iş yapmama kararı alıyorsun.