"Arkadaşlar şuan Ukrayna Odessa'dan yazıyorum...
Öncelikle belirtmek isterim ki bu savaşlarda tek bir mazlumun dahi burnunun kanamasını istemem. Savaşlar yıkıcıdır, en çok zararı kadınlar ve çocuklar görür.
Duygularımı açıkca belirttikten sonra geleyim asıl olaya, durumlar hiçte öyle sandığınız gibi değil.
Malesef ki amerika ve AB nin oyununa gelen ukrayna, halkının büyük çoğunluğunun rus veya rus asıllı olmasına rağmen Rusyaya baş kaldırmış ve Rusyayı tehdit etmiştir.
En başından beri NATO ve Amerikaya güvenmeyen Rusyanın dibinde, Natoya girmek Ab ye girmek gibi hayaller kurmuştur. Bu durum rusyanın güvenliğini açıkca tehdit etmektir. Rusya böyle bir duruma kesinlikle müsade edemezdi.
Putin 8 yıldır Ukraynayı uyarıp durdu ama Zelenski ısrarla AB ve Nato diye tutturdu ve Rusyaya başka çare bırakmadı.
Ben şunu açık bir şekilde söyleyebilirim, Ruslar acımasızdır, soğuktur, bunu tüm dünya biliyor. Putin'in eğer Ukrayna halkına gerçekten zarar vermek isteseydi savaş daha kanlı olurdu. ( Bu hem benim fikrim hem burda konuştuğum yerel insanların fikri.)
Tankları uçakları salıp bombalar yağdırmak yerine önden paraşütlü askerleri gönderip stratejik konumları hedef almıştır. Şuan sadece askeri noktalar hedef alınmaktadır. Fakat Ukrayna'da durum bildiğiniz gibi değil. Önüne gelene silah veriyorlar. Gençleri zorla askere alıyorlar. Ben videoları bizzat izledim sokaktada denk geldim, kimlik sormadan yerli yabancı demeden herkese silah veriyorlar. Bu durum sizce ne kadar mantıklı ? Bu silahları alanlar askerlere ateş atığı zaman tabikide karşılık göreceklerdir.
Gelelim diğer konuya savaşın 2. günü Zelenski yalnız olduğunu anladı ve Putin ile görüşme talep etti. bunun üzerine putin ordulara durma emri verdi, ilerlemeyin dedi. Ne zaman ki Biden çıkıp Ukraynaya Nato kapısı açık dedi o zaman Zelenski U dönüşü yaptı ve görüşmeleri iptal etti. Bu söylediklerim anlattıklarım tabikide savaşı haklı göstermez, savaşta hiç bir zaman kazanan olmaz ama şunu unutmayın, bugün rusyanın gazına gelip azerbaycan bize rest çekse bizde aynı şeyi yaparız, kıbrıs keza aynı şekilde. Her ne kadar Ülke farklı dil farklı gibi görünsede Rusya, Ukrayna, Belarus bu 3 ülke eskiden beri aynı ırk aynı dil aynı kültürü paylaşmaktadır. Bakın görün eğer abd nato bu savaşa karışmasa 3 günde putin bu meseleyi çözer. Bu kadar can bu kadar insan boştan yere ölmez ama kesinlikle amerika ukraynayı çok iyi şekilde kullanıyor ve kenardan kıs kıs gülerek olanları izliyor. Madem ukraynaya yardım edeceklerdi 8 yıl önce nerdelerdi, 8 yıldır nerdelerdi. Savaş başlamadan önce askeri karşılık vericez diyenler neden karşılık vermeyip ekonomik yaptırım uyguladılar.Çünkü amaçları Rusyayı zayıflatmak yoksa Ukrayna Putin haricinde kimsenin umrunda değil.
Allah tüm dünya alemini savaşlardan korusun, kimseyi zorda bırakmasın. Umarım söylediklerim çarpıtılmadan oldugu gibi anlaşılır. Burda anlatmak istediğim dünyada dönen olaylara bir nebze dahi olsa farklı açılardan bakmanız. Bu savaşın en iyi çözümü Ukrayna Ukrayna olarak kalabilir, halkın %97 si yine ana dil olarka rusça konuşabilir sadece rusyaya saygı duymalı ve başkalarının gazına gelerek boyundan büyük işlere kalkışmamalıdır. Yoksa Allah korusun Ukrayna diye bişey kalmaz."
Alıntıdır.
Kiev 'in köprüsündeler, hava alarmları veriliyor. Bu gece sıkıntılı geçecek sanki