looktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bahsettiğiniz olayların benzerlerine ben de şahit oldu. Yoğun nöbet, yoğun eğitim ve psikolojik yıpranma olan bir birlikte askerlik yaptım.

Bir gün engelli koşuda gözlüklü bir arkadaş irlanda masasından atlayamadı. Bizim takın astsubayı bu arkadaşı depoya kapatıp 15 dakika veya yarım saat dövdü.
Çıktığında arkadaş yerde yatıyordu, baygın ve ölecekmiş gibi. 10 metre aşağıda kamelyada 5-6 astsubay vardı, hiçbirinin umurunda olmadı.
Dövülen arkadaşı başka iki asker tutup revire götürdü, komutanlara sormadan. Revirde görevliler şikayet edin falan demiş.
Şimdi baz arkadaşlar neden ilgilenmedin neden şikayet etmedin vs diyecekler. Tek şey söyleyebilirim, askerde komuatnlar tanrıdır. Allah peygamber kuran sevmezler amatanrıcılık oynarlar.
Bir örnek daha vereyim de neden hiçbirşey olmayacağın ıanlayın.
Yıllar sonra merak edip ** komutanının ismini internette araştırdım. Bir asker telefon kartında hile yaptı diye döve döve öldürmüşler. 3 rütbeli hakkında ASKERİ MAHKEMEde işlem başlatılmış. Askeri mahkemeleri bilen bilir. Orada rütbesiz askerin hakkı hukuku yoktur. İki yüksek rütbeli olanlara hiçbir şey olmaz. Asker imahkemeler subayları her türlü yargılamadan korumak ve işlenen ***ları örtbas etmek içindir. Belki biraz abartmış olabilirm ama eski haberler yaşananlar herkesçe malum.

Sonuçta 20 yaşlarında bir genç bir telefon kartı için öldü.
Bize hep EĞİTİM ZAİYATI OLURSUNUZ LAN diye dalga geçerlerdi. Yani oarad biz mi yunan askeriyiz yoksa komutanlarımız mı yunanlı diye düşünürdük.

Psikolojik yıpranma bir süre sonra artık delirmeye başladığımı da hissettim. Bizde terör yok bazı zorluklar yok. Ama nöbet eğitim vs ile öyle yıpratıyorlar ki...
Çünkü Onlar vatan kahramanları olurlar ; İsterse gitsin bu benim canımı sıktı tipi kayık bunun deyip gitsin kolunu kessin ; Yine de TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLARI İÇİNDE YÜKSEK ÇOĞUNLUK ŞÖYLE DİYECEKTİR .

Şerefli onurlu Askerimiz Bizim için canını ortaya koyan Mehmetçiğimiz olur öyle .

Çünkü oradan sektirip kendini vatanperver ve imanperver gösterecek ve bu sayede erdem sinyali verip İŞİNİ GÖREBİLECEKTİR .

Yani bir taraf olan Asker azıttıkça azıtarak olmadık şeyleri rahatlıkla yapıyor ; Çünkü çıkarı olan diğerleri onun bu durumu konuşulduğunda .

HEMEN ÇIKIP DİYECEKTİR Kİ SEN NASIL ÖYLE DERSİN ONLAR BİZİM MEHMETÇİĞİMİZ VATANIMIZ İÇİN CANINI DİŞİNE TAKANLAR .

BU SAYEDE ERDEM SİNYALİ VERİP İŞ YAPACAKTIR İŞİNİ GÖRECEKTİR İŞLERİ AÇILACAKTIR .