Günün 15 saati çalışıp kazancımızın % 90 ini devlete verdiğimiz için birer zombiye dönüştük eskiden bir kişi çalışır on kişiye bakardı şimdi on kişi çalışıp bir kişiye bakamıyor para kavramı kazanç kavramı bir hayli değişti. Bu cevabım siyasi değildir zombiye nasıl dönüştüğümüzü asimile etmeden anlattım farklı yerlere çekmeyelim lütfen.
Günün 15 saatini çalışıp kazancınızın %90 civarını devlete verirken ; nasıl motive olunduğunu ve karşılığında devletten ne alındığını düşünelim . ZOMBİ olan ama normal bir insanla karşılaştırıldığında ayırt edilemeyen ve bu yüzden ZOMBI muamelesi yapılmadığı içinde durdurulamayanlar mı ? Güdülenlerden dürtüleriyle Zoolojik düzeyde hayatını yaşayanlardan bahsediyorum .
18 ay askerlik yaptım 1 ay askerlik yapan ve 1 ay sonra çürük raporu alan komşumun oglunun benden çok asker anısı var hala anlatır ben de dinlerim
Amiyane tabirle espri yapmak isterim : Komşunuzun oğlunu gösteriyor insanlar bana ; Sonra da diyorlar ki " He canım he he ; Bırak ya bunlar bir aya çürük almış patates soyan mangalda kül bırakmayan RAMBO tayfa " , Şimdi benim muhatap alıp tek tek belgeleriyle fotoğraflarıyla bir bir ispat etmem gerek . İspat edince de " Tamam ya boş geç " . Sonuç olarak BENİM TESCİLLİ ONAMLI BELGELİ ŞEKİLDE ispat ettiğim halde onam almam mümkün değil . Çünkü ADAMIN GÜDÜSÜNE DÜRTÜSÜNE AYKIRI GİTMİŞİMDİR bu yüzden de ben TAMAMEN ÖNEMSİZ VE ZARARLI BİRİYİM .
Ekonomi kimi zaman iyi olur kimi zaman kötü. Yıllar geçtikçe çeşitl idalgalanmalar olur. Bunları zaten siyaset muhabbeti yaparken hergün dile getiriyoruz.
Bence toplumun kültürel ve ahlaki düzeyi ekonomiden paradan kat kat önemli bir mesele. Bu düzelmediğ isürece dünyanın e zengini olsak bile sorunlarımız sürekli olacak hep mutsuz olacağız.
Toplum yaşantısında 100 yıl önce de birçok kötülük vardı. 50 yıl önce de. Bunları doğru tespit edip öncelike hata olduklarının farkında olmalıyız. Buraya gelmeden düzelme ve düzeltme aşamasına geçemeyiz. Kendi bakış açımdan gördüğüm en büyük sorunu dile getirmeye çalıştım.
İş maaş ekonomi para bence ikinci planda önemli. Bizim hep gıpta ettiğimiz avrupa abd ülkelerinde tcvz hırsızlık cinayet intihat oranları bizden kat kat fazla.
Afrika ve asyada günlük 1usd ve altında çalışan sayısız aile ekonomik zorluklarına rağmen ailelerine kültürlerine değerlerine bağlı , herşeye rağmen yüzleri gülebiliyor.
Sosyal yani kültür entropisi çok yüksek olan milletler de ; refah düzeyi her zaman eksidedir ve asla refaha kavuşamazlar .
Çünkü bu milletler de sosyodemografik ve sosyokültürel göstergeler de ibre tavan yapmıştır ; baskın bir kültür vardır ve bu kültür sürekli bir çatışma ve ikilik yaratır .
YÜKSEK ENTROPİ BİR AN OLSUN DÜŞMEZ , SÜREĞEN VE SİSTEMLİ ŞEKİLDE HERKES BUNA MARUZ KALIR . ZOOLOJİK OLARAK İNSANLAR GÜDÜLENE GÜDÜLENE DÜRTÜLERİYLE HAREKET EDE EDE VE EN KÖTÜSÜ BUNLARI NORMALLEŞTİRE NORMALLEŞTİRE GÜNDELİK HAYATININ RUTİNİN BİR PARÇASI HALİNE GETİRİR . Tribalizm alır başını yürür . EN UFAK BİR DURUMDA İNSANLAR GÜDÜLENEREK ; ŞİDDETİ ARTAR ÖLÇEKTE GÜDÜLENDİĞİNE MADDİ VE MANEVİ HER TÜRDEN ELİNDEKİ HER İMKANLA YAPTIRIM UYGULAR .
Bu yaptırımlarla kendini göstermeye ve Triballikte kendini ispat etmeye çalışır .
Yani saf kötülüktür .