Daha ilkokul çağında aşırı abartılı milliyetçilik kaynaklı üstünlük kompleksiyle aşılanıyorduk. En üstün ırk biz türkleriz. En ideal din bizim islam. En iyi şehir bizimki. En iyi köy bizimki. En iyi ailede yaşıyoruz.
Zamanla insanları tanıdıkça her an hayal kırıklığı. Her an artık tüm değerleri sorgulamaya başlıyorsun.
Kargaya yavrusu şahin görünürmüş. İnsanlar evladını p*ç olarak yetiştiriyor ama heryerde aslan kaplan kahraman gibi anlatıyor.
Okulda askerde işte her zaman her yerde bu sahte insanları gerçek yüzleriyle görüyoruz.
18 ay askerlik yaptım. En rütbesiz erden tugay komutanına kadar askerleri rütbeleri insanları bir kez daha yakından tanıma imkanım oldu. Bir kez daha hayal kırıklığı bir kez daha çöküş.
İnsanları bir araya getiren, b,r arad tutan şey nedir?
Değerlerdir!
Peki değerler çökmüşse?
O zaman tüm birliktelikler, tüm ilişkiler sahtedir, ilkeldir, çıkar ilişkileridir.
Kanunlarda askerlikten soğutmak diye bir suç var. Hiçbir zaman askerliği kötülemedim. Ama yaptığım 18 aylık askerlik boyunca öyle şeylerden soğudum ki.
Ve benim gibi soğuyan diğer insanları da gördüm. Ve tabii soğutanlar...
Bugün ukrayna savaşı için üzülüyoruz. Ancak aynı savaşı biz kendi içimizde başlatıp bitirmişiz bile. Tplumu biraradatutacak değerler yıkılmış. Herkes menfaat tanrısına tapıyor.
Dünyada kural ihlali, kanun ihlali konusunda en vukuatlı toplumlardan birisiyiz.
İşte bu yüzden tüm hayatlar paramparça. herkes mutsuz, herkes kaybediyor. Herkes birbiriyle mücadele ediyor. Ufak tefek ilkel düşünceler, bayağı ilkel tartışmalar....
Her yer çöp pislik içinde. Herkes kendisini kral prens prenses zannediyor. Ama hepimizin donu b*klu. Binalar evler beton birer hapishane. Şehirler açık cezaevi.
Kör olmuş gözlerimiz ağaçları gökyüzünü kuşları çiçekleri farkedemiyor. Birer zombiye dönüştük...
Günün 15 saati çalışıp kazancımızın % 90 ini devlete verdiğimiz için birer zombiye dönüştük eskiden bir kişi çalışır on kişiye bakardı şimdi on kişi çalışıp bir kişiye bakamıyor para kavramı kazanç kavramı bir hayli değişti. Bu cevabım siyasi değildir zombiye nasıl dönüştüğümüzü asimile etmeden anlattım farklı yerlere çekmeyelim lütfen.