digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen ne iş yaptığının farkında değilsin muhtemelen.
Sen hem iş yapan hem de işini satan bir insansın ve sadece iş yapan insan gibi çalışmak istiyorsun.
Yani sen hem pazarlamacısın hem de programcısın.
İnsanlarla konuşma, insanları dinleme, insanlarla görüşme pazarlamacılık işinin gereği.
Yazılı istekleri akış diyagramını programa çevirmek de programcılık işinin gereği.
Sen diyorsun ki ben pazarlamacılık yapmam programcılık yaparım.
Kusura balma değerli kardeşim işler öyle yürümez.

Görüşmenin ne şekilde yapılacağına sen karar veremezsin müşteri karar verir.
Para kazanmak istiyorsan insanlarla uğraşmak zorundasın.
Yok insanlarla uğraşmak istemiyorsan kazancının belli bir kısmını insanlarla uğraşacak bir aracıya verirsin.
Aracı müşteriyi bulur ikna eder sana yazılı olarak yapacaklarını söyler ve senden bu emeğine karşılık komisyonunu alır.
Ama kazancını kimse ile paylaşmak istemiyorsan o zaman insanlarla sen görüşürsün, konuşursun ve uğraşırsın.

Müşteri az iş yapan adam sayısı çok.
Böyle müşteri seçmeye başlarsan aç kalırsın.
Bu ülke sözlü kültürün ağırlıkta olduğu bir ülkedir, insanlar kitap okumazlar, yazı yazmazlar.
Burası bir forum 2 paragraftan uzun yazı yazdım mı insanlar okumaya üşeniyorlar.
Forumun %95'i en komplike konularda 5 cümleden uzun mesaj yazmıyorlar.
Ve sen böyle bir topluma benimle çalışmak için oturup yazı yazacaksını dersen potansiyel müşterilerinin %95 ini kaybedersin.

haklısın, ama konuşmayı sevmeyen biri için bu dediklerin gerçekten zor. ben durumdan şikayetçi değilim varsın benden almasın benim için sorun değil, ben sadece neden bu insanlar bu kadar sesli konuşmaya takıntılı onu anlayamadım ve konu açtım