Silahlarımız, tanklarımız, uçaklarımız vs. beğenelim beğenmeyelim elbette var.
Diyelim ki savaş çıktı, bizim şuan savaşa girecek gücümüz var mı? Yok. Var diyen gerçekten komik duruma düşer.
Ekonomi ve kasamız ortada. Dolar 14'ü aşmasın diye müdahale et dur, öbür tarafta zamlar belamızı vermiş zaten.
Asker tank mı kemirecek? Çoluğumuz çocuğumuza devlet baba bakabilecek mi? Mümkün değil.
Haa ekonomisi güçlü ülke olsak askerinin karnını doyur, aklı arkada kalmasın. Tanka gerek yok, kişisel arabasını alır düşman tankına sürer öyle değişik milletiz.
Ama ekonomin savaşın S'sini duyduğu anda yerle bir oluruz, kasa bitik. Üretilen ekipmanın işe yaraması güzel de, zaten testlerden geçiyor. İşe yaramasa elin ecnebisi almaz.
Üretim üretim üretim, acilen ve acilen en azından ekmeğimizi üreteceğimiz tarım alanlarına saldırmamız lazım, battaniye al otur ama sürekli gelen zamlardan sonra ekmek alamaz hale geldik.
Üretim üretim üretim, şakası yok işimiz bitti günümüz bitti. Bazı sektörüler iyi görünse de kazancı yüksektir, yaşam standartları yerlerde.
Övünmeye gelince övüneceğiz hep beraber, ama şuan ki durumu da görmezden gelirsek bu günleri aramayı hayal dahi edemeyecek hallere düşeceğiz.
3-4 sene önce vatan haini denirdi bize, ne dediysek aşama aşama oldu. Bu kafayla dolar 8-10 tl olur geçer dediğimizde ne gerizekalılığımız kaldı ne cahilliğimiz.
Bazı şeyleri G Ö R E C E Ğ İ Z!. Yoksa daha çok sürünürüz böyle, halinden memnun olan varsa onu da anlayamam. Çünkü birçok komşum çocuğuna bir çikolata alamaz durumda.
Ben 20 bin kazansam ne olacak? Millet aidatını ödeyemiyor. Yöneticiydim, ödeyemeyenler olsa da eksikleri tamamladım, 1 yıllık peşin ödeyip yönetimi 4 bin alacakla devrettim.
Bırakın alacağı, elektrik faturasını zor ödüyoruz. Hepsi kıdemli belediyelerde çalışan kişiler, evler ve arabaları olan kişiler. Bu standartlarda yaşamak zorunda değiliz.
Biz gençler 3 ay sonra nereye tatile gideceğimizi, tatil dönüşü girişeceğimiz projeleri tartışmalıyız. Alıştığımız düzeni ben kabul etmiyorum, sizler de etmeyin. NET.