Evet haklısınız ben sadece askeri başarımızdan bahsediyorum, şuna emin olun ki iktidar destekçisi birisi değilim, sadece milliyetçiyim. Yazdığım gibi ülkemizdeki eğitim, adalet, ekonomik durumlar ortada kesinlikle bunları savunmuyorum. Her şeyi eleştirebilirsiniz fakat kutsal değerler ile kesinlikle dalga geçemezsiniz. Muz cumhuriyeti demek yaşadığın toprakları küçümsemektir, cumhuriyet çok kutsal bir kavramdır.
Yorumlarınızı okuduktan sonra yazdım zaten.
Güçlü bir devlete sahip olmanın zorunluluğunu mevcut savaşta görüyoruz.
Güçlü devlet silahlı güç değildir. Ondan önce adalet ve istikrar önemlidir.
Ülkede adalet ve istikrar (başta eğitim, sağlık ve destek adaleti) olduktan sonra 50 yılda elde edeceğiniz askeri gücü 10 yılda elde edersiniz.
Bunu en iyi kurtuluş savaşında gördük. Neredeyse sıfırdan kurulan bir devlet 10 yılda dünyanın sayılı devletleri arasına girdi. Şuan hala o başarının ekmeğini yiyoruz. Aradan 100 yıl geçmesine rağmen. Başarı budur.
Devletimiz çok güçlüdür.
Çünkü devletimizi savunan halktır. Halkımız güçlüdür.
Ancak şartlar değişiyor, dünya artık çok küçük, hepimiz bir birimize bağlıyız. Siha üretmek günümüzde gereklilik. Hala uçak gemimiz yok, nükleer silahımız yok, uzun mezilli hava savunma sistemimiz yok. Kendi savaş uçağımızı üretemiyoruz. (1925 yılında eski şehirde vardı)
Lazer silahları üzerinde çalışmamız yok. Siha dediğimiz 20 yıllık çalışmanın ürünü, zaten geç kaldık.
Asıl güç, askeri değildir. Öyle olsaydı dünya üzerinde silah kalmazdı, kullanmış olurduk. Asıl güç devlet politikasıdır.
iyi forumlar