Merhaba, geçen hafta bilinen bir sitede home ofis call center işine başvuru yaptım, whatsapp üzerinden iletişime geçildi. İş ile alakalı bilgiler verildi daha sonra ön başvuru formunu doldurmam istendi (bu kısım kendime yakıştırmadığım, nasıl olurda böyle bir hata yaparım dediğim kısım) neyse ben bir boşluğa düşüp, T.C kimlik numarama kadar bilgilerimi yazıp gönderdim. Ayrıca maaşı göndermek için iban istediler ve ben ibanımı da verdim.
Akşam saatlerinde tarafıma geri dönüş yaparak ön başvurumun kabul edildiğini söylediler. Ardından verdiğim ibana 10 TL para gönderdiler ve garanti papara ibanı vererek gönderdikleri 10 TL'nin 9 TL'sini teyit amaçlı bu hesaba göndermemi istediler. Gelen parayı geri iade ettim, söyledikleri hesaba gönderim yapmadım. Olay bundan sonra başladı.
Israrla geri 10 lirayı hesabıma gönderdiler ve verdikleri ibana atmazsam kötü şeyler olacağını söylediler, ben yine reddettim yine gönderdiler bende müşteri hizmetlerini arayarak hesabımı bloke ettirdim.
Blokeden sonra whatsapp üzerinden tehditler yağmaya başladı "her şeyin elimde seri numarana kadar çıkardım sen artık bittin" gibi saçmalıklar, ahlaksız bir şekilde edilen küfürler. Hiçbirine cevap vermedim, engelledim diğer numaradan yazdılar. 155'i arayarak durumu bildirdim. Evime ekip gönderdiler bende polislerin armasının fotoğrafını çekerek şahıslara gönderdim, sustular. 155'i aradığımda bana son zamanlarda bu şekilde insanları dolandırdıklarını ve hesaplarında bulunan paraları aldıklarını söylediler.
Bende biraz düşünerek ne yapmaya çalıştıklarını anladım. Bilgilerinizle papara hesabı açıyorlar daha sonra papara kart alabilmek için papara hesabına, sizin hesabınızdan para geçirtip hesabınızı onaylatıyorlar. Papara hesabım olmadığı ve kullanmadığım için onaylı papara hesaplarıyla neler yapabilirler bunu bilemiyorum.
Papara destek ekibine mail attım, adıma açılmış hesap varsa kapatılmasını talep ettim fakat bir geri dönüş alamadım.
Sabaha kadar araştırma yaptım bunlar her yerdeler, bir sürü ilan açıp insanları kullanıyorlar.
Benim anlamadığım nasıl oluyorda birçok markanın ya da bilinen firmanın adını kullanıp ilan açabiliyorlar?
Call center, evde paketleme işi, kömür yardımı ve birçok iş ya da yardım adı altında insanların kişisel bilgilerini alıp papara hesabı açıyorlar. Umarım Papara güvenlik ağını daha da geliştirir. Mesela benim fotoğrafım ellerinde yoktu. Beni görmediler buna rağmen nasıl kimlik kartına montaj yapıp hesabımı onaylattılar bunu anlayamadım.
Bu sitede birden fazla d*olandırıcılık olayı okudum hiç böylesini görmemiştim. Sizlerin de bilgisinin olmasını istedim. Dikkatli olalım, ne kadar çok kişi duyarsa insanları kandırma durumları o kadar azalır diye düşünüyorum.
İyi günler herkese.