griffinn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

İnsanlar artık iyice ilkelleşti , Triballeşti , Güdülenerek hareket ediyorlar , gerginlik entropi çok yüksek , ve ben artık yıldım diyebilirim .

Ama sorun hiçbiri bu saf kötülüğün farkında bile değil ; Aksine iyilik ve güzellik olarak görüyorlar . Bu saf kötülüğü ..
İnsanları yıllarca anlamakta zorlandım. Yıllarca birço kşeye uyum sağlayamadım.
Hayvan belgeselleri izlerken birçok davranış kalıbını daha iyi anlamaya başladım. Evrim teorisine inanmıyorum, ancak insan canlısının birçok davranışı hayvanların davranışlarına inanılmaz benziyor.

Hayvan topluluklarında hayat en temel güdüler çevresinde biçimleniyor. beslenme, çoğalma ve bölge edinme. İnsanlar da hayatını bu temel içgüdüler alanında sürdürüyor.
Hayvanlar kendi türleri içinde güç mücadelesi yoluyla statü kazanıyor ve böylece topluluk içinde HİYERARŞİ oluşuyor. Bu hiyerarşi ADALET EŞİTLİK VB ilkeleri çöpe atıyor. İnsanlar da güce ve aşirete dayalı hiyerarşi sayesinde birbirlerine göre seviye kazanıyorlar.

Okul iş askerlik ve hatta aile hayatında bile her zaman ilkel bir mücadele görülüyor. Bu mücadelelerde çoğu zaman GÜÇLÜ OLAN BAĞIRAN VE RÜTBESİ YÜKSEK olanlar kazanıyor. zayıf olanlar ise hep eziliyor.
Bu güç mücadelelerinde adalet-din-kanun-evrensel ahlak vb ilkeler çoğu zaman çiğneniyor.
Bunun örnekleri saymakla bitmez.

Sonuçta dindar da olsa ateist de olsa insanların çoğu GÜCE TAPINIYOR. Ülkemizde ve dünyada EN BÜYÜK TANRI GÜÇ. İnsanlar-toplumlar-kurumlar ve devletler güç söz konusu olunca her türlü kanunu dini çiğnemekten çekinmiyor.