Konuyla ilgili örneklere bakarken böyle bir görsele denk geldim. Tüm suç webcilerin...
Hocam sitenin günlük ortalama 10 Bin TL ciro yaptığını düşünelim, sizin de 2000 TL alacağınız olduğunu. Bu durumda site erişimini engellemenin ki buna hakkınız yok, barındırma, domain vs. müşteri adınaysa ki öyle olduğunu var sayıyoruz. Müşteri beni zarara uğrattı, zarrarımı karşılamalı demekte fazlasıyla haklıdır. Kiracı kirasını ödemedi diye çıkartamıyorsunuz, hukuki süreçler bulunmakta. Burada söz konusu olan şeyin abonelikli bir hizmet olmadığını düşünerek yazıyorum.
Görseldeki inceliğe tebessüm etmemek elde değil.

Sitenin gelirinin tasarımcı ile ilgisinin konumuz ile alakası olmadığını düşünüyorum. Elektrik faturasını ödemediğinizde 1 haftaya gelip verdikleri elektrik kullanma hakkı hizmetine son veriyorlar.
Kiracıyı çıkartabiliyorsunuz. Gerekli zaman içinde yazılı bildirim yaparak mahkemeye başvurusu yaptığınızda oluyor bu. Zamanı iyi kullanan ev sahipleri çıkarabiliyor.
Olaya benzetmelerle bakmak yerine sadece web+hosting hizmeti açısından baksak daha iyi olur kanısındayım.
Hosting paketi müşteri adına kayıtlı değil. Ancak hosting bedeli müşteri tarafından ödenmiş durumda (aslında paket dahilinde bir ödemenin içinden hosting aktivasyonu için ödeme yapılmış)