metinyavuz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam şimdi 5Ghz dediğimiz sistem çokta yeni bir teknoloji değil çoğu modemde bile var artık. Alacağınız Xiaomi mi 4a yaklaşık 300 TL'lik bir Router, Ping süresinde ciddi anlamda bir değişim beklemeyin bence. Kur farkını da göz önünde bulundurduğumuzda 300 TL yaklaşık 20 $ ediyor. O fiyat bandındaki ürün bence pek de fayda etmeyecektir. Modeminizi daha kaliteli bir modem ile değiştirseniz bence daha mantıklı. Sonuçta modemin arkasına eklenen her cihaz kendi içerisinde de bir kontrol yapıyor. Cihazın o an ki bağlanan sayısı, indirme vs gibi yüküne göre ping süresinde gecikmelerde olacak.

Bu arada ping süresini kablolunun da altına düşürme şansınızda yok gibi duruyor. Anca kablo mesafesi çok çok uzun olursa ping süresi artar ki o da ev ortamında zaten o kadar uzun mesafeler pek olmuyor.
Evet hocam xiaomi mağazına uğradım az önce 350 küsür bir fiyat söyledi migrosa girdim orada da görünce fiyat sordum 200 tl diyince yapıştım aldım çıktım dediğiniz gibi ping süresinde çok bi fark olmadı fakat 5ghz ve sinyal gücü olarak bayağı etkileyici bir performans verdi açıkcası örneğin tv box cihazım da 11mbps down alırken 5g de şuan 53 down veriyor, ping süresini düşüremedik ama fiyatın cazipliğiyle sinyal kalitesi kafidir şimdilik fiyat/performans diyip geçiyorum