Merhabalar,
Öncelikle hangi cihazı kullanırsanız kullanın interneti kablolu kullanmanızda fayda olduğunu söylemek istiyorum. Yaşanan pandemi de herkes evinde ve herkesin evinde birden çok wifi üzerinden iletişim kuran cihaz var. Bu nedenle en sağlıklısı kablolu bağlantı.
1- Router ping süremi azaltır mı ? » Ping sürenizi etkileyen Wifi deki kesintiler, dalgalanmalar olduğu için kaliteli bir Router size fayda sağlayabilir ama bu gözle görülür bir azalma olur mu onu denemek lazım. Evin alanı, duvarlar, etraftaki wifi den yayın yapan diğer cihazların etkisi vb.. etkiler hepsi ayrı bir etmen . 2- Router çekim alanını arttırır mı ? Tp link menzil arttırıcı var ama yetersiz kalıyor » Modemin etrafında yayılan kablosuz ağ yoğunluğuna ve gücüne göre bu alan değişir. Kaliteli bir cihaz kullanırsanız diğer Wifi ağlarının üzerinde bir alan sağlarsa çekim alanı artar gibi hissedersiniz. Kontrol kanalını değiştirmeyi deneyin farklı frekanslardan yayın yapınca düzelebilir. 3- Xiaomi mi 4a gigabit version düşündüm bütçeden dolayı alınır mı ? » Kullanmadığım için bilgim yok ama her evin duvar kalınlığı, alanı ve etrafındaki cihazları farklı olduğu için aldığınızda farklı bir sonuç alabilirsin. 4- 5ghz yayın yapan wifiyi 2.4 ghz destekli tp link genişleticiden yayabilir miyim?» ikisi de farklı Ethernet kartı kullanıyor yani 2.4 Ghz yayın yapabilen bir cihaz 5 Ghz olan cihazı göremez. Kablolu olarak bağlayıp 2.4 Ghz yayın yapabilir.
Biraz karışık bir durum ama umarım yardımcı olmuştur. Ne olursa olsun Wifi yerine Kablolu internet candır

Cevabınız için çok teşekkür ederim açıklayıcı olmuş fakat ben zaten kablolu bağlantı kuruyorum ping süresini az daha düşürmek amacım ayrıca 5ghz avantajını kullanmak ve ana modemin yükünü hafifletmek bu yüzden alınır mı ?