Yuceesule adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zor zamanlar geçirmişsiniz ama eminim size çok şey katmış ve öğretmiştir. Bazı algılar her coğrafyada farklı olabiliyor maalesef ki. Çok şükür o günler geride kalmış. Siz de geçmişe ve geçmişin size yaşattıklarına çok takılmadan hayatınıza devam etmelisiniz. Belki de ediyorsunuz bilemem tabi. Ülkedeki her toprak değerli, her vatandaş değerli. Keşke saçımıza kaşımıza gözümüze bakmasak. Bu sadece doğuda yaşanan olaylar değil aslında. Günümüz koşullarında köyden şehre okumaya üniversiteye giden Ayşe bile utana sıkıla okula giderken onu saçı, kılığı kıyafeti farklı diye dışlayıcı gözle bakan Pelinsu'lar var bu hayatta. O yüzden keşke sadece insan olduğu için değer verebilsek, saygı gösterebilsek ve karşıdakini anlamaya çalışabilsek....
Askerdeyken de benim felsefem buydu ; Aylarca bir Astsubay tarafından baskıya ve tacize maruz kalmıştım peki neden ? Değişim yaptığım ve askerleri düzenli olarak getirip götürürken denk geldiğimiz zamanda : Askerlerden bir tanesinin çıkıntılık yapıp Komutanım kaç leşiniz var kaç tanesini torbaya koyup postalattınız komutanım demesinden dolayı başladı .

Bende hemen dur çekip ; Astsubayın ile bir üstün ile nasıl böyle konuşursun ; ayrıca nasıl olur da Askerliğin şerefine ve onuruna aykırı şekilde tüm kaidelere aykırı bir ifade de leş torba falan konuşursun biz Türk askeriyiz dedim : DEMEZ OLAYDIM Astsubay ; istirahatteyken beni Yüzbaşı'nın odasına çağırdı ve beni aşağılamaya başladı . Ona ; Atatürk'ün : Onlar bu topraklarda öldükten sonra bizim evlatlarımız olmuşlardır huzur içinde uyuyunuz sözünü hatırlattım ve TSK mensubu olmanın ödevlerinden bahsettim ve sonuç olarak : Aylar boyu süreğen bir istismara tacize ve baskıya maruz kaldım .
Türk'üm , Doğu toprakları ile bir alakam yok doğduğumdan beridir batıdayım ama durum bu .

eyefive5 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
babam askerdi.annemin gözyaşlarına dayanamayıp torpil yapıp abimi Tatvana göndermek istemedi.terörün en yoğun zamanı. otobüslerin,tırların,kamyonların önünün kesildiği vatandaşları tarayanların olduğu dönem. abim hayır dedi gideceğim arkadaşlarımı yanlız bırakmayacağım dedi ve gitti. ordan bitlise tunceliye.

eşref bitlisin aile tanıdığıydık bir lafına bakardı memleketinde yapardı askerliğini o derece. ama abim nur içinde yatsın isimsiz kahramandı. gitti geldi ama sonra baika sebepten vefat etti.

aklıma geldi askerlik anıları olunca.
Abin her ne kadar isimsiz kahraman da olsa ; İsimsiz bir kahramana onandığı ve sınandığı tescil edildiği bilindiği halde : Abine hakaretler alaylar etseler küçük düşürücü hareketlerde bulunsalar bu kesinlikle doğru olmaz .

Hatta abin bu anılarından bahsederken birisi çıkıp abinize şunu dese örneğin ; Ya bırakın şunu atıyor ya bu ve bunun gibiler askerde patates soyup Ramboyduk biz diyenler gibisinden anısına hakaret etse ?

Çok yanlıştır bu durum çok .

Örneğin ben bu durumla HALKA AÇIK ALANDA KARŞILAŞTIM , bana büyük saygısızlık ettiler . Kendilerine Çavuş rütbemle ve Nöbetçi Çavuş kolluğumla hem masada hem arazide bir kaç fotoğrafımı gösterdim . Aman ya boş geç deyip bana gene saygısızlık yaptılar .

Durum çok kötü gerçekten .