Teşekkür ediyorum ve size büyük bir saygı duyuyorum şu an ; Çarşı izinlerimizin ve hiçbir iznimizin dışarıyla bağlantımızın olmayışından bahsetmiştim girişte :
Bu durumda olmamızın nedeni civar yerleşimlerden ve köylerden kızlara musallat olan ve taciz eden bazı askerlerden dolayı oldu büyük ölçüde etken buydu .
Öyle ki şu an ki sanat camiasının içinde parlak isimlerden bile özellikle doğu asıllı isimlerde bile ; askerdeyken yaptıkları taciz vesaire şeyler onların da bazıları bizim bölgede olmuştur .
Sonrası gelişen süreçte şimdi durum nedir bilemem ama ; bizim zamanımızda bu yüzden dışarı çıkamıyorduk ve çıktığımızda da saçımız kısa ve tipimiz farklı olduğu için kötü bir muamele görüyorduk .
En ufak bir fitil ateşlemesinde ; nelerin yaşanacağını hesaba katarak çok dikkat ediyorduk yani .
Zor zamanlar geçirmişsiniz ama eminim size çok şey katmış ve öğretmiştir. Bazı algılar her coğrafyada farklı olabiliyor maalesef ki. Çok şükür o günler geride kalmış. Siz de geçmişe ve geçmişin size yaşattıklarına çok takılmadan hayatınıza devam etmelisiniz. Belki de ediyorsunuz bilemem tabi. Ülkedeki her toprak değerli, her vatandaş değerli. Keşke saçımıza kaşımıza gözümüze bakmasak. Bu sadece doğuda yaşanan olaylar değil aslında. Günümüz koşullarında köyden şehre okumaya üniversiteye giden Ayşe bile utana sıkıla okula giderken onu saçı, kılığı kıyafeti farklı diye dışlayıcı gözle bakan Pelinsu'lar var bu hayatta. O yüzden keşke sadece insan olduğu için değer verebilsek, saygı gösterebilsek ve karşıdakini anlamaya çalışabilsek....