mcatakcin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çok teşekkür ederiz üstadım. peki index almış sayfalarda 404 hatası ziyaretçilerin siteden çıkmasına sebep olmaz mı
Ne demek, bu güzel soru için ben de teşekkür ederim.

Zaten indeks almış ve arama motorundan hit getiren sayfaları pek silmeyi tercih etmemeliyiz.

Yeni ve alakalı bir içeriğiniz varsa oraya yönlendirebilirsiniz. Eğer yoksa, siteden çıkmalarını bekleriz zaten.

Bir mahallede kasap olduğunuzu düşünün. Yıllardır beğenilen antrikotun çeşitli sebeplerle satışını durdurdunuz diyelim. İş yerine gelen ve antrikot soran müşteriye olmadığını söylemeniz öncelikle en önemli şey olacaktır. Cevap vermeden beklenmez, başka et sanki antrikotmuş gibi gösterirseniz ve müşteri buna uyanırsa repütasyon kaybedersiniz.

Ancak 404 sayfanızı da ilgi çekici hale getirmek bu noktada önemli. Nasıl olabilir iyi bir 404 sayfası?

1. Güzel ve ilgi çekici bir metin-görsel kombinasyonu olmalı.
2. Site içi arama kutucuğu olmalı.
3. Genel ziyaretçi kitlenizin en çok beğendiği içerikler bu sayfada seçenek olarak sunulmalı.
4. Sizinle irtibat kurabilecekleri sayfaya/forma yönlendirici link olmalı.
5. Mevcut hatayı size bildirebilecekleri bir buton olmalı.

Yani kapıdan giren müşteriye "Satmıyorum." diyerek itici bir üslupla karşılama yapmadık hem de en güzel alternatif etlerimizi önerdik. Belki alır, belli mi olur.

Globaldeki birçok markaya ait çok güzel 404 sayfaları var, mutlaka inceleyin.