Savaşta haklı yok. Ama haksız da olduğundan şüpheliyim.
Yıllardır abd başta olmak üzere birçok devlet başka ülkelere sadece adına savaş demeden girip çıkıyor. İstediği gibi at koşturuyor.
Burada rusyanın duruşunu beğeniyorum başka konuda da yazmıştım, en azından ukraynada askerimiz öldürüldü, vatandaşımıza küfür edildi vs. diyerek üstü kapalı saldırmadılar. Askerleri sınıra dizip, haber verip, savaş ilan ettiler. Yani rakiplerine meydan okudular.
Avrupa ve diğer ülkelere bir fırsat verdi, istiyorsanız gelin savaşalım dedi.
Ama abd gibi ülkeler bunu böyle yapmıyor, mesela ırağa vs. girecekse, oraya savaş adı altında girmiyor. Terörist var, barış getireceğiz vs. diyerek giriyor, haliyle diğer ülkeler de ordaki amerikanın halka taciz tecavüz etmesine ses çıkartamıyor.
Başka bir konuda yazdığım gibi burada ukrayna amerikanın piyonu oldu.
Amerika istiyor ki rusya ukraynaya vursun, bende rusyaya ekonomik olarak vurayım ki rusya etmeni ortadan kalksın.
ironiktir ki İsrailin Filistinde masum çocukları öldürdüğü, şuan rusyanın ukraynaya yaptığının aynısını ve hatta 10 katını yaptığı günlerde israile rest çeken, napıyorsunuz siz diyen tek ülke rusyaydı.
Şuanda da israil o günlerde yaptığı vahşiliği unutmuş gibi rusyaya insanlık dersi vermek için eylemler gösteriler yapıyor.
Ben taraf tutmuyorum. Taraf tutmak zorunda da hissetmiyorum.
Ne rusyanın bana bir faydası var ne ukraynanın.
Savaş konusu ise, eninde sonunda zaten bir savaş olacaktı. Ya çin çıkartacaktı ya rusya yada başka bir ülke. Rusya çıkarttı.
Yani rusya yapmasaydı sonsuza kadar savaş çıkmayacakmış dünya cennet gibi olacakmış gibi bir algı var, rusyayı günah keçisi yapan. Buna katılmıyorum. Dediğim gibi amerika yıllardır orta doğunun anasını ağlattı girmediği ülke kalmadı. Adına savaş demediği için dünyada barış ortamı hakimmiş gibi oluyor.
Tek acıdığım savaşın etkisinden etkilenen, çaresiz kalan, hiçbir taraf tutmayan, evinde durduk yere ölmeye mahkum kalan mağdur insanlar.