komşu haklı. kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yok. köpek besleme niyetiniz varsa müstakil bi eve geçmeyi deneyebilirsiniz. çocuk mevzusuna gelince. hayvanlarla kıyaslanamaz. aklı eren bir yaşa dek çocukların yaptıkları mazur görülür rahatsızlık boyutu artarsa aileden ricacı olunur ancak hayvan konusunda ortada bir akıl mevzusu yok. neye, ne zaman, nasıl havlayacağı belirsiz. gecenin üçü beşi havlayacağı belirsiz. haliyle her an herkesi rahatsız edip ertesi gününü zehir etme potansiyeli var.

toplum içinde beraber yaşıyorsak, birbirimizin sınırlarına saygı gösterme zorunluluğumuz var. çocuklar bu konularda istisnadır, çocuk yapma!! gibi bir kural kimseye konulamaz lakin apartmanda hayvan beslenmesini istemiyoruz kuralı konulabilir. sebebi de bahsettiğimiz konular. yüksek ses çıkarıp sorun yaratması.

ben çoğunlukla yalnız yaşadım ve bu süreçte köpek besleme düşüncem oldu ancak konu komşu rahatsız olur, havlar hırlar gürler diyip vazgeçtim çünkü tek bir kişiyi dahi rahatsız etme hakkım yok. uykularını bölme, çoluk çocuğunu uykudan uyandırma hakkım yok. onların çocukları varsa ve her gece ağlayarak beni uykumdan ediyorsa burada yapabileceğim tek şey çok rahatsızsam başka yere taşınmak olur o kadar.

katılırsınız katılmazsınız orası sizi bağlar ancak bu konuda ben komşunuzla hemfikirim. kıyaslamalar mantık dışı.