Bitcoin neden bu kadar düştü ilk kısımda bunu anlatayım
btc'yi düşüren şey savaş etkisi değildi, savaş haberi sonrası yatırımcı hareketleriydi nasıl mı? kanıtlayayım
bitcoinde zaten 4 saatlik grafikte deathcross oluşumu mevcuttu yani zaten bu haber gelmiş olmasaydı bu düşüş yaşanıcaktı bu haberin etkisiyle 2 türlü yatırımcı tipi hareketlerini gözlemlememiz gerekmekte
1.si tip yatırımcılar inflow yani para girişi sağlayan parasının değer kaybetmesini istemeyen yatırımcılar
savaş haberi uluslar arası olarak borsaları etkiledi evet fakat borsalarda bulunan insanlar paralarının değerlerini koruması için kripto piyasalarına akın etti

ayın 23'ünde 1.7t marketcap

bugün 1.6t'de

peki burda şuan yani inflow tipi yatırımcı göremiyoruz para çıkmış anlamına geliyor peki bu yatırımcılar neler
2.tip yatırımcılar yani outflow yatırımcılar bu kişiler savaş durumunda yada maddi sıkıntı durumunda elindeki bütün mal ve mülkiyeti nakite çeviren borsalarda bulunan varlıkları direk zararına satan yatırımcılar anlamına gelir
outflow para çıkışı demektir işin boyutu burda değişiyor outflow yatırımcılar hareketlendi fakat haberin etkisiyle para çıkışı yapma durumunda olan yatırımcılar değil aksine piyasa düşüşü yaşandığı için psikolojik olarak satış veren yatırımcılar daha çok ağırlıkta işte düşüşün esas noktası burası yani
bir çok analizci vs haber düşürdü diyor ama hayır haber düşürmedi haberin piyasayı düşüreceğini düşünenler piyasadan çıkış yaptığı için durum bu noktaya geldi volume değerlerinde ne kadar büyük bir satış baskısı yemiş olduğunu görebilirsiniz
peki satıştan sonraki gelen alış volume değeri neden bu kadar yüksek bu ne anlama geliyor derseniz oda şu şekilde
btc dominans değeri artıyor demek yani btc'yi alttan topluyorlar anlamına geliyor peki burası bizi neden ilgilendirir işte buyrun dominans yorumlaması

şuanda izlemiş olduğumuz senaryo btc dominansı yükseliyor btc düşüyor altlar ise hızlı düşüyor peki şuanki durum ne kadar sürücek derseniz ben önceki günü gününe düşüş tutturduğum analizde linki buyrun bana soru soran arkadaşlara verdiğim cevap gibi hala deathcross etkisinde olduğumuzu düşündüğüm için ortalama 5-6 ay bekleyeceğiz (ben full nakitteydim çok öncesinden kendimi kurtardım benim için alım fırsatları hep)

yazdıklarımın hiç biri yatırım tavsiyesi değildir tamamen şahsi fikrimdir