kadiralpargu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aliexpress üzerinden dropshipping yapamaz mıyız
Yapabilirsiniz ama riskli hocam , ebay üzerindeki kargo teslim zamanını falan aliexpress e göre ayarlamanız gerekir. Örn. Siz bir led ışığı ebayde listelediniz listelerken kargo seçeneğini 1-8 iş günü olarak seçtiniz ve listelediniz. Siparişi aldınız - Aliexpressten Led ışığın siparişini müşterinizin adresine olacak şekilde verdiniz eğer 8 iş günü içinde teslim edilmezse Ebay alıcısı iptal talebi oluşturabilir. Yeni satıcı olduğunuz için eBay direkt olarak hesabınızı kalıcı olarak askıya alacaktır. Bu sebeple biraz sıkıntılı bir iş ebay üzerinde satış yapmak. Ben Amerika üzerinden yaptım. Ebayden sipariş alınca hemen walmart.com üzerinden satın alıp yolluyordum. Listelediğim bir ürün amerikada bir ada ülkesinden sipariş alınca ürünüm zamanında teslim edilemedi kargodan geri falan döndü. Ben alıcıyla iletişime geçerek süreci olabildiğince uzattım ama yine teslim olmayınca adam iptal talebi oluşturdu 19 satışımın 18i sorunsuz teslim edilmesine rağmen 1i yüzünden kalıcı olarak hesap askıya alındı hiç bir şekilde açtıramadım en az 20 müşteri temsilcisiyle yazışmışımdır