Duruma mantıkla yaklaşın, kdv indirimi öncelikle neden yapıldı ? Enflasyon sebebiyle her şeye gelen zamlardan dolayı devlet kendi payından kısıp ürünlerin fiyatının düşürülmesine destek oldu. Bu desteği ürünlere yansıtmadan hala son kullanıcıdan indirimsiz vergiyi yansıtıyorsanız bu usulsüzlüktür. Hadi ben anlamadım yanlış yorum yapıyorum bu gayet yasal bir şey peki o zaman neden denetimler için bakanlıktan yazı gönderdiler ?
Zaten oyle bir yasa olmadigi icin kdv indirimi yapmiyorlar. Sirketler bunu kullaniciya yansitmak zorunda degil. Ortada sonuc var mi yok cunku sistem bu

Sirketler haksiz olsa indirimi neden yapmasinlar. Ic icleri bakanligi harekete geciyor avukati olmayan marketlere azarlayip gidip buyuk marketlere beyfendi diyorlar bunun youtube da videosu var.
Adam para cezasini odemiyor cunku itiraz ediyor ve mahkeme hakli buluyor.
Ayrica eger 1 urunun vergisi (kalici olarak) %8 ise buna %12 uyguladigi zaman hirsizlik olur. ama indirimdeyken bunu isletme yansitmak zorudna degil.
Mevzut.gov.tr yasal yazi: ( Burada fiyata yansitman gerektigine dair bir madde yok.)
32.2.3. İndirimli kurumlar vergisi uygulaması Yatırım teşvik belgesi kapsamındaki yatırımlardan elde edilen kazançlarla ilgili olarak indirimli kurumlar vergisi uygulamasına, yatırımın kısmen veya tamamen işletilmeye başlandığı geçici vergi döneminden itibaren başlanılır. Yatırımın işletilmeye başlandığı geçici vergi döneminden itibaren yatırımdan elde edilen kazanca, teşvik belgesinde yer alan ve vergi indirimi içeren yatırım tutarını aşmamak üzere, gerçekleştirilen yatırım harcaması dolayısıyla hak kazanılan yatırıma katkı tutarına ulaşılıncaya kadar indirimli oranda kurumlar vergisi uygulanır.