Hocam hayatiniz da hic is yapmadiginiz o kadar belli ki, kdv indirimleri pandemiden sonra tum ulkeler uyguladi. Burada dukkanlar 1 sene kapali kalmak zorunda olanlar oldu vb. Burada isletmelerin isdiham saglayabilmesi ve hayatlarina devam edebilmeleri icin devlet karindan fedakarlik edip isletmelere kdv indirimi sundu. Bu dukkanlar 1 yillik hatta 2 yillik kayiplarini temizlemesi lazim is boyle yurur..
Burada hedef halk degil, isdiham ve is sahiplerinin biraz hava alabilmesi oldu. Dukkanlar batarsa daha da buyuk sikinti hocam o konudan da bakin zorluk ceken bir tek halk degil...
Indirim hedefi bu gelmissiniz hirsilik ve hukuksuzluktur diyorsunuz.
Duruma mantıkla yaklaşın, kdv indirimi öncelikle neden yapıldı ? Enflasyon sebebiyle her şeye gelen zamlardan dolayı devlet kendi payından kısıp ürünlerin fiyatının düşürülmesine destek oldu. Bu desteği ürünlere yansıtmadan hala son kullanıcıdan indirimsiz vergiyi yansıtıyorsanız bu usulsüzlüktür. Hadi ben anlamadım yanlış yorum yapıyorum bu gayet yasal bir şey peki o zaman neden denetimler için bakanlıktan yazı gönderdiler ?