Selamlar arkadaşlar.

MediaWiki altyapılı bir sitem var. MediaWiki'de varsayılan olarak meta etiketleri ya yok ya da çok sınırlı, o yüzden çeşitli eklentiler kullanılması gerekiyor. Ben de bunun için bir eklenti kullanmaktayım. Ancak şöyle bir durum var ki, her sayfa için ayrı ayrı meta açıklaması ve etiketler eklenmesi gerekiyor. Yani eklenti atıyorum içerikteki ilk paragrafı otomatik olarak description etiketi için kullanmıyor.

İçerik olarak 1000'den fazla sayfam bulunuyor ve bu sayfaların birçoğunu eklentiden önce oluşturduğum için meta description etiketleri bulunmuyor.

Search Console'dan kapsama baktığımda 1000'den fazla sayfa Keşfedildi - şu anda dizine eklenmiş değil olarak gözüküyor, hemen altında Durum: Hariç bırakıldı yazıyor.

robots.txt içeriğim ise şu şekilde:
User-agent: *
Allow: /index.php/*
Disallow: /index.php?*
site.com/index.php/? ile başlayan sayfalar sayfa düzenleme, sayfa taşıma vb. gibi" normal sayfaların işlev alt sayfaları. Normal sayfalar site.com/index.php/Sayfa_Adı şeklinde.

Bu durumda normal sayfalarımın robotlar tarafından taranmasına izin vermiş, işlev sayfalarının taranmasına izin vermemiş oluyorum, yanlış mıyım? Buraya kadar da sorun yok, ancak bu bahsettiğim 1000'den fazla sayfa yukarıda da söylediğim gibi Keşfedildi - şu anda dizine eklenmiş değil olarak gözükmekte.

Site haritasına baktığımda hiçbir sorun gözükmüyor (robots.txt'de site haritası da bulunuyor bu arada).

Sorun neden kaynaklı olabilir sizce? Tek tek sayfaları Google'a indeks alması için göndermek de işkenceden farksız olur.