Merhaba, bu yazımda tamamen başımdan geçen olayları anlatacağım.
Çocukluğumda(4-5 yaşlarımda), yüksek ateş sebebiyle havale geçiriyorum ve bunun sonucunda da kronik epilepsi hastası oluyorum. Daha sonra uzun yıllar ilaç kullanımım sonrasında EEG filmlerim normale dönüyor ve ilacı bırakıyorum. Fakat o zamanki doktorlar aileme, "Bu kriz 10-15 yıl sonra tekrar eder, siz çocuğu stresten uzak tutun, uykusuz kalmasın, aç kalmasın ve uzun süre güneş altında durmasın" diyerek tedavimi bırakıyor.
Sonra 25 yaşıma geldiğimde(Yıl 2015) tekrar epilepsi krizi geçiriyorum. Yine epilepsi ilacı, 500 mg'lık Keppra kullanmaya başlıyorum. Çok şükür o krizden sonra düzenli ilacımı kullanıyorum ve hiç kriz geçirmiyorum. Sonra geçtiğimiz günlerde de doktor kontrolünde ilacı azalta azalta bırakıyorum ve EEG filmimin sonucu yeniden normale dönüyor. Artık tanı kalkabilir anlayacağınız. Fakat; Edremit Devlet Hastanesi'nde tedavimi yapan doktor istifa ediyor.
Bir yandan da şöyle bir mesele var. Ben 19 yaşımdayken(2009) ehliyet alıyorum ve aktif olarak araç kullanıyorum. Ancak ehliyetlerin yenilemesi 2022 yılı Aralık ayında son, belki biliyorsunuzdur. Ben ise ehliyetimi yenilemek istediğimde hastane bana, epilepsi tanısı olduğu için yenileme vermiyor. Kendi doktorum istifa ettiği için diğer doktorlar da;
+İlaçlarını ben azaltmadım ki, ben onay veremem, kendi doktorunla görüşmen lazım.
-Doktor bey elimde yine Devlet Hastanesi'nden aldığım normal EEG raporum var?
+Ben veremem.
diyor. Bunu halledebilmek için Edremit Devlet Hastanesi dışında Balıkesir Şehir Hastanesi, Bergama Devlet Hastanesi, İzmir Bozyaka Devlet Hastanesi, Seferihisar Devlet Hastanesi, Akhisar Devlet Hastanesi dolaşıp duruyorum habire. Edremit Devlet Hastanesi'ndeki doktorum istifa edip, özele geçmemiş olsa o hallederdi, ama ne yazık ki elimde Araştırma Hastanesi'nden aldığım normal bir EEG sonucum olmasına rağmen tanımı kaldıramayıp, ehliyetimi yenileyemiyorum.
Epilepsi ve Yaşam Derneği Başkanı Ebru Hanım var, ona mesajlar atıyorum cevap vermiyor. Devlet Hastanesi doktorları, Devlet Hastanesi'nin raporunu görmüyor, ben şimdi Cimer'e yazmaktan başka ne çare bulabilirim bilemiyorum. Sizlere de bunu anlattım ki belki Google'da index alır da bana, şurdan şurdan ben hallettim veya tanıdığı bir doktor olan şu sorunumun üstesinden gelebilecek bir Hastane önerirsiniz de oraya da giderim. Yeter ki ehliyetim elimden gitmesin. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. Şimdiden yardımlarınız için de..