Ya gerçekten bakış açılarına bak. Yorumları tek tek okudum.

Sesin "kaynağına" bağlı olarak mı rahatsız edici veya değil oluyor sizin için? Ben şahsen bebek ağlamasını da, çocuk ağlamasını da sevmiyorum. Sürekli havlayan köpek olursa da rahatsız olurum. Küçük çocukla köpeği bir mi tutuyorsunuz diyen de var. Size ne? Herkes sizin gibi çocukları sevmek zorunda mı? Bence haklısın hocam. Köpek aşırı derecede havlamıyorsa, geceleri sağa sola koştura koştura ses çıkartmıyorsa ( ki nadiren herkeste oluyor ) herkes herkese biraz tölerans göstermek ZORUNDA. Tamamen sessiz bir hayat imkansız. Ben de gecenin bir yarısı sokaktan geçen motordan, arabadan rahatsız oluyorum.

İnsanoğlu çok değişik ya. Binlerce yıl önce gelmiş hayvanların yaşadığı yerin göbeğine şehirler kurmuş. Sonra da "istemiyoruz". Yok ya. Sesin kaynağına göre değerlendirme yapmayın aynı sesi çocuğu çıkarsa aman bırakın çocuktur çıkarır diyen kafalar var. Banane adamın kadının çocuğundan yarın işe o mu gidecek ben mi? Aynı şey hayvan için de geçerli, ki arkadaşın anlattığına göre zamanında o çok tölerans göstermiş sabretmiş susmuş.

Korkuya gelince... Hayvanlara olan korku ya küçük yaşta çözülür, ya da ömrünün sonuna kadar devam eder. 15-20 yıl sonra da R10'a girip böyle bir konuda "Komşun haklı yeaa" der. İyi insan olmak, tüm canlıları sevmekle başlar. Hayatı sevmekle başlar. Ufacık kediden, köpekten korkarak, gücü hayvanlara yetebildiği için hayvanlara zarar vererek değil.

Edit : Apartman ibaresini yeni algıladım. Yukarıdaki tüm yorumlarım ev içerisinde bakılan köpek için geçerli.