arkadaşın söylediğinden bağımsız bir şekilde tavrınızı çok yanlış buldum. Yazamadan geçemedim. İnsanları, "sadece fikir olarak" sizin değer verdiğiniz varlıkları sizin gördüğünüz kadar değerli görmüyorlar diye ya da sizin daha az değer verdiğiniz bir varlığı, sizin en değerli varlığınız kadar değerli görüyor diye evinden çıkamayacak hale getirmeyi kendinizde nasıl hak görüyorsunuz ben de bunu anlamıyorum.
Bir de bunu sadece size söylemiyorum ama bu konuda çokça benzer mesaj gördüm. Sürekli baba olunca anlarsınız denilmiş arkadaşa. Bu da ne alaka anlamadım. Belki baba olmayacak... ya da olacak ama çocuklarına değer vermesi, hayvanına daha az değer vereceği manasına gelmiyor. Evet büyük ihtimalle çocuk sahibi olduğunda, hayattaki en değerli varlıkları çocukları olacağı için hayvanı ister istemez sonraki sıralarda gelecek ama bunun konuyla alakası yok. Henüz çocuğu yok ilen hayattaki en değerli varlığı ne ya da kim ise, sizin en değerli varlığınız ile onu kendininkisiyle bir tutabilir.. Bu arada tüm bunları konu sahibi arkadaşın bu olay özelinde haklı olup olmamasından bağımsız olarak söylüyorum..
Bu arada çok kıymetli iki köpeğim var, köpeklerim için pek çok fedakarlık yaparım bu hayatta ama diğer yandan da çok kıymetli ifadesi ile açıklanması mümkün olmayacak kıymette iki evladın annesiyim. Benim için de hayattaki en değerli şey evlatlarım. Tabi ki köpeklerimden ve daha aklınıza gelebilecek zilyonlarca başka şeyden veya insandan daha kıymetliler benim için çocuklarım ama çocuğu olmayan birinin en kıymetli şeyi annesi, kardeşi, dayısıi kedisi ya da köpeği ise, bunu da anlayabilirim.
Anne olmadan bilemezsin, benim çocuğumla bir tutamazsın da demem..
Evcil hayvan sahibi olmayan arkadaşlar bu tarz yorumlar atıyor, ama hayvan sevgisi olmayanın insan sevgisi de olmazmış bu da bir gerçek.