ne yazık ki hayvanlara da saygı göstermeyi bilmiyor toplum, "insan haklarını" savunan toplum "hayvan haklarını" görmezden geliyor bu da bir gerçek.
Benim yazdığım yazıdan bu sonuç çıkmıyor. Ben hayvanların haklarına gasp edilmesi onlara fiziksel ve psikolojik şiddet uygulanmasını savunan bir yorum yapmadım.
Hayvanlara şiddet eğilimi gösteren, onların haklarını gasp edenler hayvanlardan korkanlar değildir, olamazlar da, çünkü yaklaşarak direkt bir zarar veremezler. (Psikolojik sorunları olan ve yaklaşmadan zarar veren yokmudur illaki vardır ama bu kişilerde hayvandan korktuğu için değil psikolojik sorunu olduğu için bu eylemleri yapıyordur, tedavi edilmesi ve ceza alması gerekir) Hayvanlara zarar veren psikolojik sorunlu insanlarla onlardan korkanları aynı kefeye koyamazsınız.
Yüksekten korkan birini zorla yüksek bir yere çıkartamayacağınız gibi köpekten korkan birine zorla köpeklerle içli dışlı olacaksın, onlarla yaşayacaksın diyemezsiniz. SAYGI herkes için geçerli 4 ayaklı veya 2 ayaklı olması önemli değil.