insan diye birşey yoktur. memeli diye birşey vardır. insan ırkı aslında memeli canlılar türüne girer. köpeklerde bebeklerde memeli canlılardır ve eş kategorilerdedirler. bebeğin ses çıkarmasını engellenmediği gibi köpekte engellenemez.
evcil hayvan diye birşey yoktur. hayvan diye birşey vardır. insanlarda hayvan türüne girmektedir.
hayır bir tutarsınız. ikiside aynı türde canlılar sadece tipleri farklı. o can da diğeri robot mu?
bende apartmanda bebek beslenmesineden rahatsız oluyorum gitsin o bebek apartmandan. ne farkı var bana anlaıtn? ikiside aynı kategoride canlılar değilmi? ne yaşıyorsunuz siz ya.
sevgili kardeşim sen hiç ev kiralayıp hayat sürdüren köpek gördün mü ? demek ki farkı varmış. sen nasıl doğal hayatından hayvanseverlik adı altında alıp evine hayvanı hapsediyor ve evcil diye kılıf uyduruyorsun doğal yaşam alanından koparıyorsun ve adına hayvanseverlik diyorsun orası da ayrı bir mevzu . binalar da insanların yaşam alanıdır.
not : düzenli her kış çeşitli alanlara beslemeye çıkarım, her gün mahallede bir kaç bölgede besleme alanım vardır mutlaka es geçmem az önce de oradan geliyorum. bu hususla ilgili de forumda önceden yazılmış onlarca postumu bulabilirsiniz. hayvan sevmek başkalarını rahatsız etmek değildir.