Benim bilgisizliğim ve yanlış bilmem sadece beni etkiler. Ancak üst düzey siyasetçi bürokrat vdnin yıllarca ERMENİ MESELESİ hakkında tek kelime bilmemesi sizce ne anlam ifade ediyor. Peki bu insanlar avrupalı abdli vs siyasetçilerin çemkirmeleri karşısında neden suspus oluyordu, neden tek kelime edemiyordu? Buraya yporum yapanlar konuyu özellikle farklı noktalara çekip polemik yapmaya çalışmış, daha da ileri gidip hemen report etmeye başlamış.
1915 ermeni olayları tam da 1909 ile 1919un tam ortasına denk geliyor. Siyasetçi bürokrat osmanlıya sövmesini çok iyi biliyor ama ermeni meselesinde KENDİ DEVLETİNİ - KENDİ MİLLETİNİ SAVUNACAK TEK KELİME EDEMİYOR. İttihatçılar darbe yapmış, Osmanlı fiilen bitmiştir. Mesel artık osmanlı-cumhuriyet veya padişah - Atatürk değil. Mesele İTTİHATÇILAR meselesdir.
Burada 90000şehit verieln Sarıkamışa da değinecektim ama, onun da bir çarpıtma olduğunu, Enver Paşayı karalama propagandası olduğu iddia ediliyor. Yani karıştırdıkça muammalar çoğalıyor.
İlkokuldan üniversiteye kadar tarih dersi sadece müfredat ezberletme şeklinde oluyor. Hep aynı şeyler defalarca tekrarlanıyor. Hainler, kahramanlar, sürekli tekrarlanacak kişiler ve unutturulacak kişiler müfredat tarafından belirleniyor.
Osmanlı türk düşmanıymış saltanat varmış şuymuş buymuş. Bunlar bilimsel olark değil holigan bakış açısıyla değerlendiriliyor. Osmanlının yıkılışı ise İngiliz desteği ve ingiliz çıkarları doğrultusunda olan bir süreç.
Körfez ülkeleri önce ingiliz sonra abd mandası olarak özgürlüklerine kavuştu. Her ne kadar araplarla son derece mesafeli ve karşı tarafta olsak da bizler de aynı süreçten geçtik.
Tıpkı araplar gibi ingiliz -abd çıkarlarına uyduk. Tıpkı araplar gibi zengin elit ayrıcalıklı ve ayrımcı bir tabakaya sahip olduk.
Kadın hakları seçme ve seçilme kanunları ayrı. Halk ile elit tabaka arasındaki farkı en iyi gösteren örnek ise; Nevzat Tandoğan'ın ULAN ÖKÜZ ANADOLULU sözüdür.
Sıradan halkın görevi eşşek gibi çalışmak ve askere gitmek. Elit tabakalar ise siyaset iş dünyası medya vs yerlerde. Hiç çalışmadan arsa satarak hayatı yaşayanları görünce hayretler içinde kaldım. Bunları tanıyınca, arap elitlerle inanılmaz benzerliği ortaya dökmek istedim.