t3az adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Belli bir desibelin üstündeki sesleri çıkartmak yasak, hocam konuyu doğru okuyup okumadığınıza emin misiniz? Benim köpeğim ne yaparsa yapsın kimse bir şey diyemez diye bir şey mi söyledim? Sürekli beraber olduğumu bebekler "DOĞAL" bir şekilde ses çıkartabiliyorken köpeklerin de "DOĞAL" bir şekilde ses çıkartabileceğini belirttim. Rahatsız oluyorsanız ses sestir sonuçta değil mi? Ben tölerans gösteriyorsam o da göstermek zorunda. Bekar yaşayan bir arkadaş şikayetçi olmuyorken, ses çıkartan birisinin şikayetçi olması saçma bir durum değil mi sizce? Bu çocukların da nasıl tepindiğini sanırım bir ben bir de Allah biliyor.

https://www.apsiyon.com/blog/apartma...nereye-yapilir
Siz benim anlatmak istediğimi anlamamışsınız. İşi inada bindirmek yerine karşılıklı konuyu çözmeye çalışmanız gerektiğini söylüyorum. Anlatmak istediğim küçük çocukla köpek karşı karşıya geldiğinde korkan taraf çocuk olacaktır. Değerlendirmeyi yaparken buna göre yapmak gerekmektedir. Yoksa Köpek ses çıkaramaz ama çocuklar sabah akşam yüksek ses yapabilir diye bir şey savunmuyorum. Çocukla köpeği karşılaştırmak ya da sesleri yarıştırmak yerine bu sorunu çözmek için karşı tarafa öneriler sunmanız en doğrusu olacaktır.

Sizin yaşadığınız soruna gelince, tolerans göstermek zorunda değilsiniz, polis çağırıp ölçüm yaptırabilirsiniz. Her iki konuyu birbirine karıştırmamak lazım. Ben anlayış gösteriyorsam o da anlayış göstermek zorunda gibi bir düşünce sizi haklı duruma sokmayacaktır.

Örnek vermek gerekirse yaşadığım sitede köpeklerinin tasmasını çıkartıp gezdiren bir kaç kişi var. Ve bu köpekler her seferinde sitede çocukların üzerine koşuyor, atlıyor vs. 3-4 yaşındaki çocuklar haliyle korkuyor. Fakat köpek sahipleri ısrarla birşey yapmaz vs gibi saçma sapan cümleler kuruyorlar. Şimdi bu durumu ama çocuklar site parkında birbirinin üstüne atlayabiliyor gibi bir argümanla savunabilir miyiz ? Köpeğin tasmasız gezdirilmemesi gerekiyor ortak alanlarda. Ha köpek sahibi olarak sizin çocuğunuzun üstüne başka bir çocuk atlıyorsa gidipte ee senin çocuğunda benimkinin üstüne atlıyor ben anlayış gösteriyorsam sende benim köpeğimin senin çocuğunun üstüne atlamasına anlayış göstermek zorundasın diyebilir miyiz ? Diyemeyiz. He iki sorunu kendi içinde değerlendirmemiz gerekir. Yani hem köpek tasmalı dolaştırılarak diğer çocukları rahatsız etmemesi sağlanmalı hem de yaşıtlarını rahatsız eden çocuğunda bu rahatsız etme durumuna son vermesi sağlanmalıdır.

Yani siz konu özünde haksız olmasanız da tarzınız ve tavrınız sizi haksız duruma sokuyor.

Umuyorum derdimi bu kez anlatabilmişimdir