Köpeklerin doğası apartmanda yaşamaya müsait değil fakat çocuklar apartmanda yaşar. Apartmanlarda yönetim planında çocuk bakmakla ilgili izin gördünüz mü hiç ? Ama hayvan beslemekle ilgili konularda yönetim planına bakılır.
Ayrıca çocuklar köpekten korkabilir.
Yani
Köpek havladığı için çocuğum korkuyor,
Çocuk ses çıkardığı için korkuyorum.
Bu 2 cümleden hangisi akla mantığa uygun sizce ?
Şahsi fikrim böyle garip ve haksız çıkacağınız bir karşılaştırma yapmak yerine karşı tarafla görüşerek çözüm bulmayı deneyebilirsiniz. Örneğin geceleri çocuk odasına çok ses gidecek bir oda da köpeği bulundurmazsınız, ters yönde kalan bir oda da kalabilir vs.
Yazdığınız şeyler tamamen sizin haksız olduğunuzu gösteriyor çünkü. Hayvanseverlik benim köpeğim ne yaparsa yapsın kimse bir şey diyemez, onların da çocukları ses yapıyor vs gibi cümleler olmamalı.
Belli bir desibelin üstündeki sesleri çıkartmak yasak, hocam konuyu doğru okuyup okumadığınıza emin misiniz? Benim köpeğim ne yaparsa yapsın kimse bir şey diyemez diye bir şey mi söyledim? Sürekli beraber olduğumu bebekler "DOĞAL" bir şekilde ses çıkartabiliyorken köpeklerin de "DOĞAL" bir şekilde ses çıkartabileceğini belirttim. Rahatsız oluyorsanız ses sestir sonuçta değil mi? Ben tölerans gösteriyorsam o da göstermek zorunda. Bekar yaşayan bir arkadaş şikayetçi olmuyorken, ses çıkartan birisinin şikayetçi olması saçma bir durum değil mi sizce? Bu çocukların da nasıl tepindiğini sanırım bir ben bir de Allah biliyor.
https://www.apsiyon.com/blog/apartma...nereye-yapilir