Hay güzel çocuk maşallah
Üstadım Dogo biraz ilgiyle büyüyen bir çocuktur. Otorite olarak sadece seni seçebilmesini sağlamalısın. Yani seni alfa (baba) olarak kabul etmeli. Diğer türlü herkese aynı ilgiyi gösterirse, eğitim aşamasında senin sözünü dinlemeyecektir. Sokakta gezerken komutlarına uymayacaktır çünkü zihninde bir otorite (sen) yoktur. Bir çok cinse nazaran, eğitim verirken daha da üstüne düşülmesi gereken bir çocuktur Dogo. Bende şu anda 2 tane yetişkin var. Birisi Apbt, diğeri Cane Corso. Öyle sanıldığı kadar da öldürücü/vahşi değiller

Gel gör.
Demem şu ki, tuvalet eğitimi Dogolarda 6-7 ayı bulabilir. Bıkma, usanma, devam et. Temel komutlar için mutlaka yanında onun sevebileceği bir kraker ya da oyuncak bulundur. Ortalama 4-5 aylık ve 25-30 kiloya ulaşana kadar 2-3 öğün kuru ve yaş mama vermelisin. Şunu unutma, yemeğini ve suyunu her gün aynı saat, aynı dakikada vermeye özen göster. Böylece, iç güdüsel olarak acıktığını sana belli etmeye başladığında anlamış olursun.
Bebek şu an kaç aylık? Çünkü yavru iken yemeğini yer yemez dışarı çıkmanız gerekiyor tuvalet eğitiminin başlangıcı budur. Ev içerisini sahiplenmeye başladığı zaman, yaşadığı yeri kirletmeme dürtüsü oluşuyor böylece ve artık eve yapmamak için tutmaya başlıyor. Yetişkin olduktan sonra bir sabah, bir akşam gezisi ve tuvaleti şart.
Özetleyeceğim bu kadar, kafana takılan her soru için bana mesaj atabilirsin. Doberman, Presa Canario, Cane Corso, Pitbull cinsleriyle büyüdüm ben ve 35 yıldır bizim evimizde köpek eksik olmadı.